Sīrijas kurdi Vācijai nodod četrus džihādistu bērnus (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Kurdu vadītā autonomā pārvalde Sīrijas ziemeļaustrumos pirmdien nodevusi Vācijai četrus džihādistu grupējuma "Islāma valsts" kaujinieku bērnus.

Trīs no bērniem - divas meitenes un zēns - ir bāreņi, bet sešus mēnešus veca meitenīte ir ļoti slima, Vācijas ziņu aģentūrai DPA sacīja kurdu pārvaldes ārlietu vadītājs Abdels Karims Umers.

Kurdu amatpersona norādīja, ka bērni ir nodoti Vācijas delegācijai, kā arī paziņoja, ka notiek sarunas par vēl vienas personas nodošanu, lai gan detalizētāku informāciju Umers nesniedza.

Šī ir pirmā reize, kad Vācija ir pieņēmusi "Islāma valsts" džihādistu bērnus.

Arī Francija un Norvēģija, kā arī Beļģija ir uzņēmusi vairākus kaujinieku bērnus.

Līdz šim Vācijas uzņemtie bērni dzīvoja nometnē "Al-Hol" Sīrijas ziemeļaustrumos, kur patvērušies nepilni 74 000 cilvēku.

Bērni ir no "Islāma valsts" kaujinieku ģimenēm, kas kaujās Sīrijas austrumos padevās ASV atbalstītajiem Sīrijas Demokrātiskajiem spēkiem, paziņoja anonīms avots kurdu spēkos.

Martā Sīrijas Demokrātiskie spēki paziņoja par "Islāma valsts" sakaušanu un pēc mēnešiem ilgām kaujām ieņēma džihādistu grupējuma pēdējo bastionu Sīrijas austrumos.

Tagad nozīmīgs jautājums Sīrijas Demokrātisko spēku darba kārtībā ir ārvalstu džihādistu un viņu ģimenes locekļu liktenis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu