Jauno sezonu sāk Jaunais Rīgas teātris

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Otrdien jauno sezonu sāk Jaunais Rīgas teātris (JRT), izrādot iepriekšējās sezonas spēlētāko izrādi "Linda vista", informē teātrī.

20. augustā plkst.18 JRT mazajā zālē izrādīs iestudējumu "Linda Vista", kas pērn spēlēta sešdesmit reizes.

JRT šosezon būs skatāmi deviņi jauniestudējumi, no tiem piecus iestudē režisors Alvis Hermanis.

12. septembrī plkst.19 JRT pirmizrādi piedzīvos jauniestudējums "Vēlā mīla". Kā norādīja režisors Hermanis, tā būs izrāde, kura paredzēta diviem aktieriem - Gundaram Āboliņam un Regīnai Razumai.

Divās no piecām izrādēm tiks iesaistīti Latvijas Kultūras akadēmijas (LKA) studenti. Hermanis šādu lēmumu pamatoja ar to, ka svarīgi studentiem pieredzi gūt jau studiju laikā, nevis tikai pēc akadēmijas absolvēšanas. LKA studentu piedalīšanos varēs arī redzēt iepriekšējā sezonā otrajā spēlētākajā izrādē - "Kalpa zēna vasara. Sākums".

Turpretim pirmo reizi JRT izrādi iestudēs režisore un teātra aktrise Inga Tropa. Jaunajā sezonā Tropa iestudēs Aspazijas lugu "Zalkša līgava". Kā sacīja Tropa, luga būs stāsts par dzīvību, miršanu, augšāmcelšanos un nemirstību.

Jaunajā sezonā jauniestudējumus piedāvās režisori Gatis Šmits, Inese Mičule un Pēteris Krilovs. Šmita izrādes pirmizrādi varēs apmeklēt 31.oktobrī, savukārt Mičules un Krilova pirmizrāžu datumi vēl nav zināmi.

Iepriekšējā sezonā JRT nospēlēja 314 izrādes JRT telpās, astoņas viesizrādes Latvijā un vēl 32 izrādes pasaulē. Kopumā JRT izrādes pagājušā gadā noskatījušies 84 391 cilvēks, kas ir par 19,5% vairāk nekā gadu iepriekš.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu