Rīgas centrā parādījušies jauni puķupodi. Vai tos gaida Barona ielas stādu liktenis? (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Aculiecinieka foto

Nesen Rīgas centrā, iepretī tirdzniecības centram "Stockmann", kanāla pusē, parādījušies vairāki skaisti, zaļojoši puķu podi. Stādi ir kā atbilde nu jau pabalējušajiem pilsētvides aktīvistu veidotajiem uzrakstiem uz asfalta "Atdodiet kokus!", un, kā norāda TVNET lasītāja Gunita, ir patīkami galvaspilsētā redzēt zaļumu. Taču vienlaikus Gunita pauž arī bažas, vai šos stādus negaida Barona ielas apstādījumu liktenis.

Portāls TVNET vērsās Rīgas domē, lai noskaidrotu, kādēļ šiem apstādījumiem, atšķirībā no Barona ielas, piešķirts finansējums.

Kā skaidroja Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Vides pārvaldes Dabas un apstādījumu nodaļas vadītāja Inguna Kublicka, puķu kastes 13. janvāra ielā iepretim Stockmann uzstādīja un apsaimnieko Kanālmalas apstādījumu apsaimniekotājs SIA “Rīgas meži".

"Rīgas mežu" valdes loceklis Edgars Vaikulis apstiprināja, ka puķu kastes 13. janvāra ielā izvietotas šosezon, un piebilda, ka "attiecībā uz nākamajām sezonām tiks atsevišķi lemts, kur šos podus izvietot". 

Atbilde uz jautājumu, kāpēc šiem puķupodiem, atšķirībā no Barona ielas stādiem, finansējums ir atrasts, tā arī netika sniegta.

Atgādināsim, ka jūnija izskaņā no Barona ielas tika aizvākti 83 no 92 tur izvietotajiem puķu podiem, jo to uzturēšanai trūka finansējuma.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu