Enduro sprinta dalībnieki pierūcinās sporta kompleksu "333"

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Enduro motokross. Ilustratīvs attēls
Enduro motokross. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Sestdien, 24.augustā Ropažu novadā, sporta kompleksā "333" norisināsies Latvijas čempionāta sestais posms enduro un Latvijas kausa ceturtais posms enduro sprintā

Daudziem sporta komplekss "333" ir zināma kā sporta, izklaides un atpūtas vieta visai ģimenei. Enduro sprints sporta kompleksā "333" norisināsies otro gadu pēc kārtas. Sacensību organizators aicina piedalīties arī absolūtos iesācējus - motobraucējus, kuri ne reizi nav braukuši sacensībās.

Kā atzīst sacensību organizators, pieredzējušais enduro sportists Lauris Ermanis ("Motosports RT"), pagājušajā gadā nebija viegli, jo sacensības šajā trasē tika rīkotas pirmo reizi. "Vēl nebijām iepazinuši zemju īpašniekus, Rīgas mežus, infrastruktūru, tāpēc pagājušajā gadā gāja raibi, bet sportistiem un skatītājiem sacensības patika. Iepazinu Rīgas mežzini un ar Rīgas mežu uzņēmumu saistītos cilvēkus, viņi savukārt redzēja, ka esam civilizēti cilvēki, braucam pa trasē izvietotajām zīmēm un to, ka neesam tie, kas mežus izbraukā krustu šķērsu, tādēļ šogad apstiprinājumu un saskaņojumu saņēmu ātrāk, atliek tikai rīkoties," stāsta Lauris Ermanis. Runājot par trasi, sacensību organizators pastāstīja, ka pārbrauciens būs līdzīgs kā pagājušajā gadā, taču šogad tas ies pretējā virzienā. Viena apļa garums aptuveni 25 kilometri, ieskaitot speciālos testus. "Gribētos pārbraucienu uztaisīt daudz interesantāku, bet, ņemot vērā Rīgas mežus un privāto mežu īpašniekus, nav tik viegli izveidot to kā gribētu. Līdz ar to tas vedīs pa meža stigām un takām, kas jau ir iezīmētas kartē. Vairāk piestrādāsim pie ātruma testiem, izveidojot tos vēl interesantākus un nedaudz garākus," atklāj organizators.

Arī šogad būs tie paši divi ātruma testi, kas bija pērn. Viens - apvienotais super enduro tests ar dažādiem šķēršļiem, tiks izmantota arī trasei blakus esošā pļava. Otrs tests - izveidots centrālajā off road kalnā sporta kompleksa "333" teritorijā, kur sportistiem būs jābrauc kalnā augšā, lejup un apkārt kalnam, vēl off road kalnā tiks radīti speciāli papildus šķēršļi. "Meža daļa, kas bija pagājušajā gadā, šogad netiks iekļauta. Abi testi būs salīdzinoši interesantāki un tehniskāki," stāsta organizators.

Uz sacensībām aicināti arī absolūtie iesācēji. Krosa treniņi super enduro trasē atvērti līdz otrdienas vakaram - šā gada 20. augustam.

"Aicinu sportistus un līdzjutējus uz enduro sprinta sacensībām braukt kopā ar ģimenēm un draugiem. Sporta kompleksā "333" ir ko darīt visai ģimenei. Par siltām pusdienām arī padomāts, jo darbosies kafejnīcas. Uz tikšanos 24. augustā sporta kompleksā "333"!" tā Lauris Ermanis.

Pirmais starts plkst. 12:00.

Sacensību nolikums

Reģistrācija: www.enduromanager.eu līdz 23.08.2019. plkst. 14:00.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu