Pagarināta festivāla "Printmaking In" izstāde "Nomales intimitāte"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
 “Nomales intimitāte” Kalnciema kvartāla galerijā (Ieva Nagliņa)
“Nomales intimitāte” Kalnciema kvartāla galerijā (Ieva Nagliņa) Foto: Didzis Grodzs

Starptautiskā grafikas festivāla “Printmaking In” izstāde “Nomales intimitāte” Kalnciema kvartāla galerijā pēc skatītāju pieprasījuma tiek pagarināta līdz 2019. gada 5. septembrim.

Festivāla tēma izvēlēta iedvesmojoties no Jāņa Rokpeļņa dzejoļa rindām “Mīlestībai nav nomales.” Festivāla tēmas mērķis ir meklēt ceļu uz savu centru, atklātību, jutīgumu un intimitāti, neatkarīgi no atrašanās vietas. Festivāla izstādes un pasākumi izaicina auditoriju piedzīvot gan garīgu, gan miesisku mākslas pieredzi. Izstāde “Nomales intimitāte” ir viens no centrālajiem festivāla pasākumiem, tajā piedalās mākslinieki no Baltijas valstīm: Peeter Allik (Igaunija), Aina Bikše (Latvija), Toomas Kuusing (Igaunija), Justīne Lūce (Latvija), Svens Neilands (Latvija) un Marta Vosyliute (Lietuva). Baltijas mākslinieku izstāde ar šādu pašu nosaukumu notiek arī Entla teātra izstāžu zālē Pērnavā, Igaunijā. Izstāžu kuratori Ieva Nagliņa (Latvija) un Als Paldroks (Igaunija).

Pagarināta festivāla "Printmaking In" izstāde "Nomales intimitāte"
Pagarināta festivāla "Printmaking In" izstāde "Nomales intimitāte" Foto: Didzis Grodzs

Kā iepriekš tika ziņots, šī gada 8. augustā Rīgā tika atklāts starptautiskais grafikas festivāls „Printmaking In”, kurš notiek četrās kultūras vietās Āgenskalna apkaimē: Kalnciema kvartāla galerijā, “Hāgenskalna komūnā”, LKA Eduarda Smiļģa Teātra muzejā un bārā “Pils”. Savukārt 10. augustā festivāla programma turpinājās Pērnavā, Igaunijā, atklājot izstādes Mākslinieku nama galerijā, Entla teātrī, Pērnavas bibliotēkā un Pilsētas galerijā. Sestdien, plkst.12.00-15.00 Kalnciema kvartāla galerijā izstādes "Nomales intimitāte" ietvaros māksliniece Jūstīne Lūce vadīja grafikas darbnīcu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu