Iļģuciemā mocītos suņus jau drīzumā varēšot adoptēt (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums video

Pirms aptuveni diviem mēnešiem kādā dzīvoklī Iļģuciemā policija atrada vairākus desmitus antisanitāros apstākļos turētu suņu, kas līdz pat šim brīdim formāli piederēja to saimniecei, taču šodien Rīgas dome nolēmusi viņu sodīt, kas dod cerību, ka drīzumā suņi atradīs jaunas mājas, šovakar ziņo TV3.

Kad likumsargi šā gada jūnijā iekļuva šaurajā trīsistabu dzīvoklī, viņi pamanīja vairākus desmitus suņu, kas dzīvoja lielā šaurībā, būros un netīrībā. Gandrīz uzreiz pēc šā fakta nonākšanas atklātībā, suņi pārcelti uz dzīvnieku patversmi “Ulubele”. Tur viņi patlaban jau ir atkopušies un būtu gatavi doties pie jauniem saimniekiem, taču arī divus mēnešus pēc suņu izņemšanas patversme tos likumiski nodot adopcijai nedrīkst.

Šodien Rīgas dome suņu īpašniecei nolēma piespriest maksimālo sodu, kas oficiāli būs zināms jaunnedēļ. Maksimālais sods ir no 15 līdz 350 eiro un dažos gadījumos paredz arī dzīvnieku konfiskāciju.

Administratīvās komisijas priekšsēdētājs Juris Dumpis TV3 informēja, ka suņu mocītājai būs jānorēķinās ar dzīvnieku patversmi par suņu uzturēšanu un jāsedz arī dzīvnieku ārstēšanas izdevumi. Kopēja summa varētu būt vairāki tūkstoši eiro.

Patversmes “Ulubele” pārstāvji ir pārliecināti, ka suņiem mājas varēs atrast ātri, jo viņi ir aktīvi un vairāki ir šķirnes suņi – Jorkšīras terjeri, špici un toiterjeri.

“Ulubele” vadītāja Ilze Džonsone pauda cerību, ka saimniece sodu nepārsūdzēs un dzīvniekus ļoti ātri varēs sagatavot adopcijai. Dzīvnieku patversme ir arī vērsusies Zemkopības ministrijā un plāno aicināt arī Saeimas deputātus mainīt esošo kārtību, lai pēc atsavināšanas, dzīvniekiem nebūtu jāmitinās patversmē mēnešiem ilgi tikai tādēļ vien, ka tie nav juridiski brīvi.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu