Pakistāna un Indija ziņo par savstarpējām sadursmēm Kašmiras reģionā (2)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Indijas/Pakistānas robeža
Indijas/Pakistānas robeža Foto: Reuters/ScanPix

Pakistāna otrdien paziņojusi, ka apšaudē, ko Indijas armija atklājusi pār "de facto" robežu, kas šķir starp abām valstīm sadalītās Kašmiras daļas, nogalinātas trīs pakistāniešu civilpersonas.

Islamabada arī paziņojusi, ka pretugunī, ko atklājusi Pakistānas armija, nogalināti seši indiešu karavīri.

Tikmēr Indija paziņojusi, ka šīs ziņas esot pilnībā nepatiesas.

Aģentūra PTI ziņo, ka Pakistānas armija atklājusi uguni pār kontroles līniju un nogalinājusi vienu indiešu karavīru, bet četrus ievainojusi. Indijas armija atklājusi pretuguni un nodarījusi smagus zaudējumus pakistāniešu pusei.

Spriedze abu valstu starpā vēl vairāk saasinājusies pēc tam, kad Indija svītroja konstitūcijas 370.pantu, kas garantēja Kašmirai īpašas autonomijas statusu.

Indijas parlaments arī pieņēma likumu par līdzšinējā Džammu un Kašmiras štata sadalīšanu divās teritorijās - Džammu un Kašmirā, kur būs reģionālais parlaments, un centrālās valdības pārvaldītā Ladākhā.

Daļu Kašmiras, kur vairums iedzīvotāju ir musulmaņi, kontrolē Indija, daļu - Pakistāna, bet kā Deli, tā Islamabada pretendē uz visu Kašmiras teritoriju.

Kopš 1947.gada, kad beidzās Lielbritānijas koloniālā pārvalde, šīs teritorijas dēļ starp abām valstīm izcēlušies jau divi kari.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu