"Riga" uzbrucējs Debelko: Ticēsim sev un spēlēsim viens par otru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Romāns Debelko
Romāns Debelko Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

"Riga" futbolisti ceturtdien UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas "play-off" kārtas spēlē izbraukumā pret Dānijas klubu "Kobenhavn" ticēs sev un cīnīsies viens par otru, intervijā "zbirna.com" sacīja Latvijas čempiones ukraiņu uzbrucējs Romāns Debelko.

"Riga" ceturtdien izbraukumā plkst. 20.45 spēkosies ar "Kobenhavn" komandu, kas 13 reizes kronēta par Dānijas čempioni.

Savukārt atbildes mačs paredzēts 29. augustā Rīgā, "Skonto" stadionā, plkst. 19.45. Uzvarētājs tiks noskaidrots divu spēļu summā.

"Riga" var kļūt par otro Latvijas komandu, kas sasniegusi UEFA Eiropas līgas grupu turnīru. 2009. gadā to paveica FK "Ventspils".

"Protams, ka dāņi ir favorīti. Viņi ir spēcīgi pretinieki, slavens klubs. Bet mēs centīsimies spēlēt savu spēli un sasniegt pozitīvu rezultātu. Mēs ticēsim sev un spēlēsim viens par otru," sacīja Debelko.

Pašlaik 26 gadus vecais Debelko tikai pirms diviem mēnešiem pievienojās "Riga" komandai. Latvijas čempione futbolistu vēlējās iegūt jau ziemā, taču toreiz "Karpaty" komanda neatlaida uzbrucēju.

Debelko spēlējis visai rezultatīvi - viņš guvis vienus vārtus četros mačos "Optibet" virslīgas čempionātā, bet UEFA Eiropas līgas kvalifikācijā ukraiņu uzbrucējs guvis trīs vārtus četrās spēlēs.

"Domāju, ka adaptēšanās šeit ir jau sen pagājusi. Latvijā daudzi runā krieviski, viss ir skaidrs, nav nekādu problēmu. Komanda mani labi pieņēma. Protams, ka vārtu gūšana dod man pārliecību. Vēlos vēl vairāk gūt vārtus."

"Riga" komanda šosezon virslīgā 22 mačos guvusi 39 vārtus, bet ielaidusi tikai 13 vārtus. Abi šie rādītāji ir labākie Latvijas čempionātā.

"Čempionātā esam pirmajā vietā, spēlējam uzbrūkošu futbolu. Arī Eiropas līgā mēs nenovietojam "autobusu", bet cenšamies vienmēr doties uzbrukumā," sacīja Debelko.

Pagājušajā sezonā "Karpaty" komandas rindās Ukrainas premjerlīgā Debelko guva vienus vārtus 12 spēlēs, bet Igaunijas čempionātā 36 mačos viņš atzīmējās ar 28 precīziem sitieniem.

"Latvijā (futbola) līmenis ir augstāks nekā Igaunijā, bet zemāks nekā Ukrainā. Čempionāts ir interesants, notiek sīva cīņa. Mūsu konkurenti ir RFS un (Jūrmalas) "Spartaks"."

Debelko līgums ar "Riga" ir līdz ziemai. "Pēc tam redzēsim. Ja viss izdosies, es varētu turpināt karjeru šajā klubā."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu