ASV lidsabiedrība saņem skarbu kritiku par vēršanos pret pasažieri ar autismu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

ASV lidkompānija “SkyWest” saņēmusi skarbu kritiku no sabiedrības, kad noskaidrojies, ka lidkompānijas darbinieki diskriminējuši cilvēku ar autismu, kas novedis pie tā, ka visiem pasažieriem nācies pamest lidmašīnu, ziņo Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

Par piedzīvoto “SkyWest” lidmašīnā sociālajā tīklā “Facebook” pastāstījis kāds lidsabiedrības pasažieris, kurš ar savu ģimeni – māti, māsu un brāli - gatavojās doties ceļā no Detroitas uz Hjūstonu. Vīrieša brālis autisma dēļ nerunā.

Iekāpjot lidmašīnā, Ajo Isola secināja, ka ģimenei nav paredzētas vietas visiem kopā. Tomēr, lai brālis nesatrauktos, ir svarīgi, ka viņš lidojumu laikā sēž blakus kādam no ģimenes locekļiem.

“Viņa [brāļa] un apkārtējo drošības dēļ ir būtiski, ka viņš sēž blakus kādam no ģimenes locekļiem,” raksta Isola.

Kāds cits pasažieris piedāvājis ģimenei samainīties vietām, lai Isola varētu sēdēt blakus brālim, tomēr tad iejaukusies “SkyWest” lidmašīnas apkalpe. Lidsabiedrības stjuarte likusi brālim atgriezties savā sākotnējā vietā.

Vēlāk strīdā iesaistījās arī citas “SkyWest” stjuartes un lidmašīnas pilots. Galu galā apkalpe lika visiem pasažieriem atstāt lidmašīnu un atgriezties lidostas terminālī.

Vīrietis uzsver, ka viņa brālis bijis kluss un nevienam nav traucējis. Isola apkalpes attieksmi uzskata par diskriminējošu.

“Facebook” lietotāji pie vīrieša ieraksta veltījuši skarbu kritiku lidsabiedrības rīcībai. “SkyWest” partnerlidsabiedrība “Delta” jau izplatījusi atvainošanos par notikušo.

Lidsabiedrība piedāvājusi Isolu ģimenei atmaksāt par biļetēm iztērēto naudu.

Tomēr Isola uzsvēris, ka nauda neesot galvenais jautājums šajā situācijā. “Es tikai vēlos būt drošs, ka nekas tāds vairs neatkārtojas,” norādīja vīrietis.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu