Audi klāstam pievienojas viens no ātrākajiem universāļiem pasaulē (2)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Audi RS 6 Avant
Audi RS 6 Avant Foto: Audi

Audi klāstā jau 25 gadus ir augstas veiktspējas universāļi. Jaunākais no tiem tagad ir ceturtās paaudzes RS 6 Avant.

RS 6 Avant jau no pirmā acu skatiena ir atpazīstams kā Audi, taču ar sērijveida A6 Avant tam ir maz kopīga, jo izņemot priekšējās durvis, jumtu un bagāžas nodalījuma vāku, eksterjers ir veidots pilnībā no RS modeļiem paredzētām detaļām. Tāpat auto ir priekšējās gaismas no A7 modeļa sērijas ar RS LED matricu un lāzergaismām, un ar tumšākiem ietvariem. Tāpat virsbūve ir par 40 mm platāka, un sportisko dabu vēl vairāk izceļ 22 collu riteņi, kas gan nav bāzes aprīkojumā.

4 litru TFSI dzinējs jaunajam Audi RS 6 Avant nodrošina 600 ZS jaudu un 800 Nm griezes momentu. No 0 līdz 100 km/h auto paātrinās 3,6 sekundēs, savukārt pēc 12 sekundēm kopš starta RS 6 Avant spidometrs jau rāda 200 km/h. Maksimālais ātrums ir elektroniski ierobežots pie 250 km/h. Par atsevišķu samaksu pircējs var izvēlēties RS 6 Avant, kas spēj sasniegt 280 km/h vai pat 305 km/h.

Pateicoties 48 voltu galvenajai elektriskajai sistēmai, divu turbīnu V8 dzinējs apvieno maksimālu veiktspēju ar augstu efektivitāti. Daļējā hibrīda sistēma (MHEV) sastāv no siksnas ģeneratora–startera. Ja autovadītājs, braucot ātrumā no 55 līdz 160 km/h, atlaiž akseleratora pedāli, braukšanas pārvaldes sistēma izvēlas vienu no divām iespējām – atkarībā no braukšanas situācijas un Audi Drive Select uzstādījumiem jaunais RS 6 Avant atgūst enerģiju vai līdz pat 40 sekundēm brauc ar izslēgtu dzinēju. Ikdienas braukšanas apstākļos tādējādi iespējams panākt degvielas ietaupījumu līdz pat 0,8 litriem uz 100 kilometriem.

Audi RS 6 Avant
Audi RS 6 Avant Foto: Audi

Papildu efektivitātei tiek piedāvāta arī cilindru atslēgšanas sistēma (COD), kas nelielas slodzes atslēdz degvielas padevi un aizdedzi pusei no cilindriem; vienlaikus tiek noslēgti arī ieplūdes un izplūdes vārsti. 

Audi RS 6 Avant
Audi RS 6 Avant Foto: Audi

Standarta aprīkojumā RS 6 Avant ir astoņu pārnesumu tiptronic ātrumkārba ar Launch Control funkciju. Motora vilkmi saņem pilnpiedziņas sistēma, kurā piedziņas jauda starp priekšējo un aizmugurējo asi tiek sadalīta proporcijā 40:60. Ja mainās saķere ar ceļu, priekšējiem riteņiem var tikt nodots līdz pat 70%, savukārt aizmugurējiem riteņiem – 85% vilkmes. Tāpat standartā šim auto ir adaptīvā pneimatiskā balstiekārta, sportiska progresīvo stūres sistēma, Audi Drive Select vadības sistēma ar sešiem profiliem, 21 collas riteņi ar 275/35 izmēra riepām. Papildu aprīkojumā pieejami 22 collu diski ar 285/30 izmēra riepām.

Audi RS 6 Avant
Audi RS 6 Avant Foto: Audi
Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu