Ceļvedis: Kurbads, nēģu svētki, Baltijas ceļš 30, Vegānu festivāls u.c.

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Gints Bāliņš/TVNET

Šīs noteikti ir sirds brīvdienas. Kādam tie būs sirsnīgi pasākumi saistībā ar Baltijas ceļa trīsdesmitgadi, citam mīlestība ies caur vēderu - apmeklējot lērumu gardēžu tirdziņu un festivālu. Un, protams, kā tad bez mīlestības pret savu sirds mūziku!

TIRDZIŅI UN PASĀKUMI

XVIII Carnikavas Nēģu svētki

Aicinām ikvienu 24. augustā svinēt XVIII Carnikavas Nēģu svētkus un labi pavadīt laiku "Nēģu lustēs" Carnikavas parkā, bet baudījumu dvēselei rast "Iedvesmas piestātnē" Gaujmalā. Jau no paša rīta Carnikavas centrā darbosies amatnieku tirdziņš, atrakcijas bērniem, bet Carnikavas Sporta kompleksā - sportiskas aktivitātes. Uz galvenās skatuves - Nēģu lustes parkā - norisināsies nēģu kūkas meistarklase ar Ilzi Briedi un Roberto Meloni, nēģu un arī nēģu suši ātrēšanas sacensības, un, protams, neiztrūkstošā nēģu zupas baudīšana, kas vārīta 400 litru lielā katlā. Programma.

Foto: publicitātes

Urbānie dārza svētki

“Alus darbnīca Aldaris” vasaras izskaņā aicina visus interesentus uz Urbānajiem dārza svētkiem, kas notiks šā gada 24. augustā no plkst. 15.00 līdz 20.00 darbnīcas pagalmā, Tvaika ielā 44. Viesiem būs iespēja ne tikai baudīt mūziķu priekšnesumus un alus plašo sortimentu, bet arī iesaistīties pašiem, piemēram, piedaloties radošajās darbnīcās vai pagatavojot sev maltīti.

Eiropas street food sacensības

Šogad ESFA sacensības pirmo reizi notiks ne tikai Latvijā, bet arī visā Baltijas reģionā kopumā. Sacensību Latvijas posms no 23. līdz 25. augustam norisināsies Rīgā, Tallinas ielas kvartālā un Latvijā pirmajā street food pastāvīgajā rezidencē Angārā. 23. augustā Tallinas ielas kvartālā un Angārā publikai būs iespēja iepazīties ar sacensību dalībniekiem. 24. augusts, sestdiena, būs galvenā sacensību diena, kurā žūrija vērtēs katra dalībnieka labākos konkursam pieteiktos street food ēdienus, kā arī pasākuma apmeklētājiem būs iespēja noteikt balvas “Tautas favorīts” uzvarētāju, balsojot par savu iecienītāko street food ēdinātāju. Visbeidzot, svētdien, 25. augustā, notiks rezultātu paziņošana un lielā apbalvošanas ceremonija.

Foto: publicitātes

Grēviņu ģimene aicina uz lielāko vārda dienas ballīti pilsētā

Ceturtajā “Rīgas Street Food garša” pasākumā, kas norisināsies rīt, 22. augustā, pilsētas iedzīvotāji un viesi tiek aicināti uz lielākajām vārda dienas svinībām – Toms Grēviņš ar ģimeni aicina uz dēla Everta vārda dienas ballīti Jaunajā Teikā. Gaviļnieks ir izvēlējies pūķu tematiku, un tam par godu īpašais vakara viesis ir neviens cits kā grupa Ewert and The Two Dragons.

Tirdziņš "Gatavs skolai"

Foto: publicitātes

Āgenskalna tirgū nedēļu pirms jaunā mācību gada (25.08.,  svētdien, plkst. 08:00 – 17:00) sākuma rīkosim tirgu, kur izdevīgi iegūt skolai nepieciešamās lietas. Tā būs iespēja ikvienam pārdot pašam nevajadzīgās mantas, kas kādam citam varētu labi noderēt, un pie viena iegādāties sev lietotas preces par labu cenu. Izšūtas mugursomas, maciņus un citus aksesuārus piedāvās Burtainis, darbosies Brīvbode ar mantu maiņu un Rīgas Centrālās bibliotēkas grāmatu maiņas punkts.

VeganFest 2019

Gaidām 24. augustu - Latvijā lielākos augu valsts ēdiena svētkus jeb vegānfestivālu Esplanādē. Šogad piedāvājam vēl daudzveidīgāku gardu ēdienu, dzērienu, izglītojošu lekciju un pozitīvas emocijas sniedzošu aktivitāšu klāstu nekā jebkad agrāk. 2019. gads visā pasaulē tiek dēvēts par vegānisma gadu, un šis ir fakts, kas ir pelnījis kārtīgas svinības. Aicinām pievienoties tām ikvienu, neraugoties uz ēšanas paradumiem! Tiekamies visas dienas garumā (11:00-20:00) pašā Rīgas sirdī - Esplanādē. Ieeja festivālā bez maksas.

KONCERTI & FESTIVĀLI

Svētku koncerts "Saule. Pērkons. Daugava". Baltijas ceļam - 30!

Foto: publicitātes

24.augustā 18:00 Likteņdārzā notiks brīnumains svētku koncerts “Saule. Pērkons. Daugava”, veltīts Baltijas ceļa 30. gadadienai. Svētku koncertā " Saule. Pērkons. Daugava" piedalīsies komponists Mārtiņš Brauns, kori Gaudeamus, Rasa, Cantus Fortis, dziedātāji Ieva Akuratere, Lorija Vuda, Julgī Stalte, Aija Andrejeva, Rūta un Valdis Muktupāveli, Asnate Rancāne, Lauma Bērza un citi. Krāšņi Likteņdārzā uzziedēs dziesmu un deju ziedi. Galvenais zieds būs komponista Mārtiņa Brauna kora dziesmas pirmatskaņojums “Tavā laikā” ar Uģa Brikmaņa tekstu. Dziesmu izpildīs apvienotie vīru un sievu kori diriģenta Ivara Cinkusa vadībā.

Engure LIVE

Foto: publicitātes

Grandiozākā sezonas noslēguma ballīte Engure LIVE koncertsērijas ietvaros, viesos: Laika Suns/ The Sound Poets/ Dj apvienība Solid Groove (Reno/ Laizāns / LP ). Nāc pats, ņem līdzi bērnus, draugus, radus, mammas un tētus, lai svinētu dzīvi kopā! Engure Café 24.08. plkst. 17:00 – 25.08. plkst. 05:00.

At(ā)vasara

25.augustā no plkst. 15.00 Daugavas muzeja teritorijā Doles salā norisināsies pasākums "At(ā)vasara". “Svētdienas dienā modiniet ģimeni, draugus un paziņas ar aicinājumu pavadīt lielisku dienu – meklējiet piknika grozu, salieciet tur visus kārotos gardumus, izpuriniet kādu lielu segu, lai visi uz tās var satilpt, paņemiet kādu bumbu, badmintona nūjas vai ģimenes mīļāko galda spēli un posieties ciemos,” mudina rīkotāji. Programmā paredzēts lielais pikniks, mūzika un brīvdabas kino, saules peldes, deju meistarklases. Plkst. 19.00 dziedātāja Aija Vītoliņa ar pavadošo grupu aicinās uz “Saulrietu Dienvidu skaņās”.

Guntara Rača autorvakars Dzintaru koncertzālē

Foto: publicitātes

22. augustā dzejnieks un mūziķis Guntars Račs izdod jaunu grāmatu “Mīlestība ir”, kura pirmo reizi būs pieejama tieši koncerta dienā un tikai Dzintaru koncertzālē. Koncerta pirmajā daļā savu pirmā albuma “Klausieties visi” koncertprogrammu atrādīs Guntara jaunais muzikālais projekts “Saldās sejas”, kurā muzicē Tomass Kleins, Andris Alviķis, Uģis Tirzītis un daudzsološie jaunie solisti Katrīna Bindere un Jānis Narkevics Juniors. Viņiem pievienosies īpašie viesi – Mārtiņš Ruskis, Kristena Cīrule, Normunds Jakušonoks un Ivo Fomins.  Koncerta otrajā daļā priekšnesumu sniegs viena no visu laiku pazīstamākajām latviešu grupām “bet bet".

IZRĀDES

Kurbads. Ķēves dēls

23. augustā plkst. 18:00 Lucavsalā tiks atzīmēta Baltijas ceļa 30. gadadiena, un šim notikumam par godu atdzims metālopera "KURBADS. ĶĒVES DĒLS". Metāloperas stāsta pamatā ir latviešu tautas pasaka par Kurbadu. Cilvēka griba, pašattīstības ceļš, cīņa ar iekšējiem un ārējiem dēmoniem, iniciācija – šīs tēmas ir pasakas centrā un savu aktualitāti nav zaudējušas arī šodien. Metālopera ir pasakas 21. gadsimta interpretācija. Vienīgo izrādi tā piedzīvoja 2017. gada vasarā un kļuva par vienu no spilgtākajiem notikumiem Latvijas kultūrā, saņemot gan neviltotu skatītāju, gan profesionāļu atzinību. Uzvedumā piedalās folkmetāla grupa „SKYFORGER”, mūsdienu dejas dejotāji.

KINO

Rīgā notiks Eiropas ievērojamākais dokumentālo piedzīvojumu filmu festivāls

 22. augustā Rīgā risināsies Eiropas ievērojamākais dokumentālo piedzīvojumu filmu festivāls "E.O.F.T. 18/19 LATVIJA - Open Air". "E.O.F.T. 18/19" programmas izlasē iekļautas astoņas labākās 2018. gada dokumentālās vides (outdoor) piedzīvojumu īsfilmas, kuras stāsta par cilvēku sapņiem un mūžīgo vēlmi sasniegt nesasniedzamo, par neatlaidību un degsmi ceļā uz mērķi, par grūtībām un sāpīgām neveiksmēm, kas beigās vainagojas ar neticamām uzvarām. Brīvdabas pasākums notiks 22. augustā tirdzniecības parka “Alfa” automašīnu stāvlaukumā uz jumta. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu