"Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" tagad tavā televizorā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
“Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi”
“Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” Foto: Kadrs no animācijas filmas

Režisora Edmunda Jansona animācijas filma "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi", kas nule saņēmusi Labākās pilnmetrāžas animācijas balvu Isfahānā, starptautiskā bērnu un jauniešu filmu festivālā Irānā, nonākusi arī pie televīzijas skatītājiem. To iespējams vērot LMT mājas viedtelevīzijā.

Filma, kas veidota pēc bērnu rakstnieces Luīzes Pastores grāmatas "Maskačkas stāsts" motīviem, labus panākumus guvusi arī Francijā.

Sabīne Andersone un Edmunds Jansons Irānā
Sabīne Andersone un Edmunds Jansons Irānā Foto: no personiskā arhīva

Animācijas filma pārtulkota arī angļu un krievu valodā. 

"Francijā ir ļoti attīstītas animācijas tradīcijas, viņi arī mēģina veidot tādu kā Eiropas filmu opozīciju Amerikas kultūrai,"

kādā intervijā par Francijas interesi runā režisors, kura kontā arī tādas filmas kā "Bize un Neguļa" (Lotes Eglītes scenārijs) un "Lupatiņi".

Krievu valodas versiju kinoteātros varēs redzēt nākamā gada sākumā.

Par filmu

Tas ir vasaras piedzīvojumu stāsts visai ģimenei. Jēkabam, zēnam no Rīgas centra, vasara jāpavada pie radiem pilsētas nomalē – Maskačkā, un Jēkabs tajā neredz neko pozitīvu – māsīca Mimmi ir diezgan neciešama, bet onkulim, bijušajam jūrniekam Ērglim, nav laika pievērst uzmanību jaunajai paaudzei. Tomēr pati Maskačka izrādās pavisam neparasta – tur dzīvo runājoši suņi. Māsīca Mimmi atklāj, ka uzņēmējs Imants Rausis plāno pārvērst skaisto Maskačku bezpersoniskā augstceltņu rajonā. Sākas bērnu un runājošo suņu piedzīvojumi, kas galu galā apliecina – ir vērts nesamierināties, jo pat mazs puika un maza meitene var paveikt svarīgas lietas savas pilsētas labā. 

"Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi"
"Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" Foto: publicitātes

Filmas scenārija autore ir Līga Gaisa, producente – Sabīne Andersone, māksliniece – Elīna Brasliņa, kura Maskačku pārzina kā savu kabatu: viņa ne tikai pati tur dzīvo.

Foto: Animācijas filmas "Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi" preses konference

Filma ir Latvijas un Polijas kopražojums, tā tapusi studijā "Atom Art", sadarbojoties ar Polijas studiju "Letko". Runājošo suņu vadonim Bosam balsi devis aktieris Andris Keišs, pārējās lomas ierunājuši Eduards Olekts (Jēkabs), Nora Džumā (Mimmi), Kaspars Znotiņš (tētis), Gatis Gāga (Ērglis), Māra Liniņa, Eduards Zilberts, Dāvis Ozols, Baiba Broka, Matīss Budovskis, Rūdolfs Apse, Ģirts Bišs, Edmunds Jansons, Sniedze Prauliņa.  Maskačkas himnas autors ir Edgars Šubrovskis, un iedziedājis to ir Andris Keišs.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu