Debijas albumu izdod jaunā Jēkabpils roka apvienība "Pelni"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Grupa "Pelni"
Grupa "Pelni" Foto: publicitātes

TVNET "Demo skapja" iemītnieki - jaunā Jēkabpils roka apvienība "Pelni" laidusi klajā debijas albumu "Nospiedumi".

"Pelni" ir vienīgā muzikālā apvienība Latvijā, kas izpilda dziesmas tikai ar dzejnieka Jāņa Rokpeļņa tekstiem. Protams, grupas, kas izdzied dzejdaru vārsmas Latvijā ir diezgan daudz ("Sigma" u.c.). Rokpeļņa dzejas popularizēšana ir viens no grupas pamatmērķiem, tāpēc kompozīcijās īpaša nozīme un uzmanība vērsta lirikai, katrai dziesmai radot atbilstošu noskaņu.

Senākais albumā iekļautais dzejolis “Migla” (1970) ir no Rokpeļņa pirmā dzejas krājuma “Zvaigzne, putna ēna un citi”. Tāpat albumā ietverta dzeja, kas lasāma Rokpeļņa jaunākajā dzejas krājuma “Tīmeklītis”.

“Nospiedumi ir kā zīmes, piemiņa par to, ko mūsos ir atstājis laiks, piedzīvotais un pārdzīvotais, cilvēki, satikšanās, šķiršanās, zaudētais un atkal iegūtais. Nospiedumi pārklājas un šķērso viens otru, savijas, veidojot paliekošus rakstus. Reizēm tikko jaušams pieskāriens var ieaugt par svarīgu līniju mūsu dzīvē. Bet reizēm tās ir dziļas rētas, kas, laikam ejot, izceļas virspusē. Nospiedumi veido mūs par to, kas mēs esam,” par jauno albumu stāsta grupa. 

Albuma skanējums veidots, iedvesmojoties no deviņdesmito gadu alternatīvās rokmūzikas. Smagnējība un pamatīgums, skarbums, lakonisms un vienlaikus lirisms, vienkāršība un intimitāte ir albumu raksturojoši elementi.

Albumā iekļautas divpadsmit kompozīcijas. Tas ierakstīts, miksēts un māsterēts Jēkabpilī. To producējusi Anna Sēruma.

Grupa savu darbību uzsāka Jēkabpilī 2018. gada aprīlī. Tās dalībnieki ir - Anna Sēruma (dziesmu autors, producents, vokāls, ģitāra), Alise Kļaviņa (vokāls, basģitāra) un Jānis Miķēns (bungas).

Debijas albums tika prezentēts Jēkabpilī, 9. augustā. Albuma prezentācijas koncerti plānoti rudenī Cēsīs, Rīgā, Jelgavā, Daugavpilī un citviet Latvijā.

Anna Sēruma ("Pelni")
Anna Sēruma ("Pelni") Foto: publicitātes

Grupas debijas albums "Nospiedumi" pieejams lielākajās mūzikas straumēšanas vietnēs.

Noklausies.

Grupas muzikālajām gaitām var sekot līdzi sociālajos tīklos: Facebook, Instagram

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2019
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu