Rīgas dome cenu aptaujā meklēs pārbrauktuves pie Brasas tilta būvnieku (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brasas tilts jeb satiksmes pārvads Rīgā pār dzelzceļa līniju Zemitāni—Skulte, kas savieno Rīgas centru (Miera iela) ar Mežaparku un Čiekurkalnu (Gaujas iela).
Brasas tilts jeb satiksmes pārvads Rīgā pār dzelzceļa līniju Zemitāni—Skulte, kas savieno Rīgas centru (Miera iela) ar Mežaparku un Čiekurkalnu (Gaujas iela). Foto: Zane Bitere/LETA

Rīgas domes Satiksmes departaments organizēs cenu aptauju, lai atrastu firmu, kas nodrošinās pārbrauktuves izbūvi pie Brasas tilta, šodien Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejā norādīja departamenta direktors Vitālijs Reinbahs.

Pēc viņa teiktā, cenu aptauju plānots veikt līdz augusta beigām, bet pašu brauktuvi izbūvēt līdz gada beigām.

Lai gan iepriekš departamenta pārstāve Ilze Dimante aģentūrai LETA sacīja, ka pārbrauktuves izbūvi kā vienu no satiksmes organizācijas posmiem būvdarbu laikā esošā līguma ietvaros nodrošinās tilta būvnieks SIA "Kauno tiltai", tagad Reinbahs norādīja, ka procedūra paredz veikt cenu aptauju, jo pārbrauktuves izbūve nebija paredzēta kā viena no satiksmes organizācijas sastāvdaļām.

Informējot domniekus par situāciju ar tilta atjaunošanu, departamenta vadītājs norādīja, - lai gan tiltu iecerēts pārbūvēt pilnībā, departaments joprojām gaida saskaņojumu no būvvaldes, vai to varēs darīt, papildinot esošo būvprojektu, vai arī būs jāsludina jauns iepirkums.

"Būvvalde vēl nav atbildējusi, vai akceptēs visas nepieciešamās izmaiņas esošās būvatļaujas ietvaros," sacīja Reinbahs, norādot, ka departaments ar būvprojekta izstrādātājiem panācis vienošanos, ka tie izmaiņas veiks bez maksas.

Vienlaikus viņš norādīja, ka noslēgtais līgums ar būvniekiem paredz, ka darbu laikā var rasties līdz 30% sadārdzinājums un šie līdzekļi jau ir paredzēti departamenta budžetā, tādēļ papildu līdzekļi, visticamāk, no domes puses jāpiešķir nebūs.

Kā ziņots, Brasas tilts, kura remontdarbi patlaban ir apturēti, līdz ziemai, visticamāk, tiks iekonservēts, bet blakus tam - atvērta dzelzceļa pārbrauktuve, kuru varēs šķērsot abos virzienos, intervijā Latvijas Radio pastāstīja Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Vitālijs Reinbahs. Departamentam priekšā ir arī izšķiršanās - remontēt veco tiltu vai arī nojaukt to un vietā būvēt pavisam jaunu pārvadu.

Brasas pārvada būvdarbi apstājās maija sākumā, jo remonta laikā tika atklāti apbedījumi, kuru dēļ darbi objektā tika apturēti.

Vienlaikus atbildīgie ierēdņi konstatējuši, ka pārvada atjaunošanas projekts izstrādāts tā, ka pēc remontdarbu veikšanas tilta nestspēja nebūtu pietiekama, lai pār to pārvietotos zemās grīdas tramvaji.

Tā rezultātā domes vadība pieļauj iespēju tiltu būvēt pilnībā no jauna, taču šāda lēmuma pieņemšanai vēl ir nepieciešams Rīgas pilsētas būvvaldes atzinums.

Kopējās Brasas pārvada pārbūves izmaksas līdz šim bija plānotas 10,87 miljoni eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu