Premjers: Lietuvai pagaidām nav vajadzības pēc ekonomikas stimulēšanas

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Lietuvai pagaidām nav vajadzības pēc ekonomikas stimulēšanas pasākumiem, taču gadījumā, ja veidotos nelabvēlīgi ārējie apstākļi, valsts būtu tiem gatava, otrdien norādījis premjerministrs Sauļus Skvernelis, piebilstot, ka viens no risku savaldīšanas līdzekļiem ir rezervju veidošana.

"Jāuzkrāj rezerves. Ja pienāks brīdis, kad mums nāksies stimulēt iekšējo tirgu vai palielināt tā dēvēto tērēšanos, mēs tā rīkosimies - atkarībā no situācijas, kāda veidosies starptautiskajos tirgos, runājot par iespējamo ietekmi uz ekonomiku," viņš sacījis žurnālistiem, atbildot uz jautājumu, kādus risinājumus paredzējusi Lietuvas valdība apstākļos, kad ASV un Vācija apsver ekonomikas stimulēšanas pasākumus un tiek runāts par krīzes tuvošanos.

"Pagaidām mums nav nekādas vajadzības pēc tādiem pasākumiem," uzsvēris Skvernelis, piebilstot, ka valsts rezerve gada nogalē varētu sasniegt pat pusotru miljardu eiro.

"Plānojam, ka gada beigās, visticamāk, būs krietni pār par miljardu eiro, pašlaik skaitļus nenosaukšu, bet ir runāts arī par 1,5 miljardiem eiro," sacījis valdības vadītājs.

Lietuvas finanšu ministrs Viļus Šapoka pagājušā gada oktobrī izteicās, ka valsts rezerve 2019.gadā varētu pieaugt līdz 1,5 miljardiem eiro.

Marta beigās Finanšu ministrija samazināja Lietuvas ekonomikas pieauguma prognozes šim un nākamajam gadam attiecīgi līdz 2,6% un 2,4%. Pērn ministrija 2019.gadam prognozēja iekšzemes kopprodukta (IKP) pieaugumu 2,8% apmērā, bet 2020.gadam - 2,5% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu