Tiesa Vācijā atļauj musulmaņu meitenei pirms peldēšanas dušā iet peldkostīmā (1)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Cilvēki peldas atklātajā peldbaseinā Mīlānā. Ilustratīvs attēls
Cilvēki peldas atklātajā peldbaseinā Mīlānā. Ilustratīvs attēls Foto: Edijs Pālens/LETA

Vācijas tiesa nolēmusi, ka kāda musulmaņu pamatskolniece pirms peldēšanas stundām drīkst dušā iet peldkostīmā, lai gan peldbaseina noteikumi to aizliedz.

Hallāas tiesa Vācijas austrumos trešdien nolēma, ka reliģiskā brīvība ietver iespēju izvēlēties apģērbu un bērniem ir garantētas šīs tiesības arī tad, ja viņu vecāki ir tie, kas pārstāv viņu reliģiskos uzskatus.

Lieta saistīta ar kādu musulmaņu meiteni, kas apgalvo, ka saskaņā ar Korānu viņai nav tiesību kailai atrasties cilvēku priekšā, izņemot savu ģimeni. Savukārt skola un peldbaseina administrācija ar higiēnas prasībām pamatoja noteikumus, ka visiem bērniem pirms peldēšanas stundas dušā jāiet bez peldkostīma.

Tiesa nolēma, ka iešana dušā nav daļa no peldēšanas stundas un tai nav "integrējošas funkcijas", tādēļ meiteni nevajadzētu piespiest pakļauties šādiem noteikumiem.

Reliģisks apģērbs ir bijis jautājums daudzās tiesas prāvās. Musulmaņu vecāki vairākkārt ir centušies panākt, ka viņu bērniem reliģisku apsvērumu dēļ nav jāpiedalās peldēšanas stundās.

2013.gadā kāda Frankfurtes skolnieces vecāki vēlējās panākt, ka viņu meitai vispār nav jāpiedalās peldēšanas stundās. Tomēr tiesa nolēma, ka meitenes integrācija un izglītība ir svarīgāka par viņas reliģisko brīvību un ir apģērbu alternatīvas, piemēram, burkini, lai viņa varētu piedalīties peldēšanas stundās.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu