Ugunsgrēks Kanāriju salās stabilizēts, vairums iedzīvotāju atgriežas mājās

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Spānijai piederošo Kanāriju salu arhipelāga Grankanārijas salā ugunsdzēsējiem ir izdevies stabilizēt plašu savvaļas ugunsgrēku, pateicoties vēsākam laikam un mierīgākiem vējiem, un lielākā daļa šā ugunsgrēka dēļ evakuēto iedzīvotāju trešdien varēja atgriezties mājās, paziņoja vietējās amatpersonas.

Liesmas pat 50 metru augstumā bija sarežģījušas cīņu pret ugunsgrēku, kas kopš sestdienas plosījies vulkāniskās salas rietumu nogāzēs, pamudinot evakuēt apmēram 10 000 iedzīvotāju no vairākiem ciemiem.

Vēju stiprumam un gaisa temperatūrai samazinoties, ugunsgrēks sāka apsīkt.

"Tas ir stabilizēts. Laikapstākļi ir labi, ar zemām temperatūrām un lielāku mitrumu. Ja viss noritēs labi, tad pēc pāris dienām tas tiks kontrolēts," reportieriem sacīja salas ārkārtas dienestu vadītājs Federiko Griljo.

Viņš tomēr brīdināja, ka tuvākajās dienās atkal ir gaidāma gaisa temperatūras paaugstināšanās un mitruma līmeņa pazemināšanās, kas var uzkurināt šo savvaļas ugunsgrēku, kas ir lielākais Spānijā šogad.

"Mēs vēl nevaram garantēt, ka ugunsgrēkam nav potenciāla atjaunoties. Mēs nevaram mazināt savu modrību," teica Griljo.

Dažiem no evakuētajiem iedzīvotājiem jau otrdienas vakarā tika atļauts atgriezties mājās, un līdz šim ir atgriezušies aptuveni 7500 cilvēku.

Ugunsgrēka cēlonis vēl nav zināms, jo glābēji nav spējuši piekļūt rajonam, kur tas izcēlās.

Spānijas premjerministrs Pedro Sančess ceturtdien apmeklēs Grankanārijas salu, kuru divās nedēļās ir skāruši trīs ugunsgrēki, kas izpostījuši apmēram 12 000 hektāru lielu platību.

Ugunsgrēki Grankanārijā nav ietekmējuši tūrismu, jo tas ir koncentrēts salas piekrastē.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu