Lūznavas muižā notiks pirmais Baltijas džeza festivāls "Škiuņa džezs"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Diksilends “Sapņu komanda”
Diksilends “Sapņu komanda” Foto: publicitātes

No 28. līdz 31. augustam Rēzeknes novada Lūznavas muižā notiks pirmais Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, kura mērķis ir veicināt interesi par džeza mūziku, rosināt topošo un esošo džeza mūziķu sadarbību, kā arī meistarklasēs, džema sesijās un koncertos, piedaloties džeza mūziķiem no visām Baltijas valstīm, izdzīvot džeza mūzikas burvību Latgalē, īpašajā Lūznavas muižas kompleksa vidē.

Toms Lipskis
Toms Lipskis Foto: publicitātes

Ideja par džeza festivālu Lūznavas muižā sākās ar pārmaiņu sajūtu spārnošanu – 2018. gada septembrī Jāņa Ivanova Rēzeknes Mūzikas vidusskolā tika izveidota Džeza mūzikas nodaļa, kuras vadību uzņēmās džeza mūziķis, komponists Toms Lipskis. Viņam, sākot darbu Latgalē, arī radās doma veidot džeza festivālu Lūznavā, tā uzņemoties arī topošā festivāla māksliniecisko vadību. 2018. gada vasaras noslēgumā Lūznavas “Kulturys škiunī” divās koncertprogrammās izskanēja džeza festivāla ieskaņu koncerts “Džezs. Priekšsajūta”, iezīmējot festivāla laiku un vietu. Diemžēl rudenī Toms pāragri devās mūžībā, bet, godinot viņa iesākto darbu un veltot festivālu Toma Lipska piemiņai, no 28. līdz 31. augustam Lūznavas muižā notiks pirmais Baltijas džeza festivāls “Škiuņa džezs”, kura devīze ir “Turpinājums!”.

Toms Lipskis
Toms Lipskis Foto: publicitātes

Turpinājums Toma iesāktajām idejām, turpinājums džeza mūzikai, turpinājums pieredzējušo džeza mūziķu zināšanu nodošanai jaunajiem. Festivāla idejas un aizsākumu degsmi apņēmies uzturēt festivāla mākslinieciskais vadītājs, Latvijā labi zināmais trombonists Lauris Amantovs.

Viens no festivāla mērķiem ir veicināt topošo džeza mūziķu izaugsmi un izglītību, tādēļ festivāls sāksies ar džeza meistarklasēm, kurām ir pieteikušies 24 topošie mūziķi no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas. Profesionālo pieredzi mūziķi gūs Vitas Rusaitytes (LT) vokāla klasē, Skirmanta Sasnauska (LT) trombona un citu pūšamo instrumentu klasē, Indriķa Veitnera (LV) saksofona klasē, Siim Aimla (EE) saksofonsa klasē, Mikkel Pādar (EE) kontrabasa klasē, Arkādija Gotesmana (LT) sitaminstrumentu klasē un Madara Kalniņa (LV) taustiņinstrumentu klasē.

Džeza mūzikas notikumus Lūznavā būs aicināts izdzīvot ikviens interesents. Festivālu iesāks džeza mūziķu sadarbība meistarklasēs, kuru rezultātu varēs baudīt ik vakara džema sesijās, bet 30. un 31. augustā notiks vairāki publiskie festivāla koncerti, kuru noslēguma koncertā ar Rēzeknes bigbendu saspēlēsies visi džeza meistarklašu vadītāji.

Festivāla koncertu ieejas biļetes nopērkamas “Biļešu paradīze” kasēs visā Latvijā un internetā, kā arī uz vietas Lūznavas muižā. 

Detalizētāka informācija par programmu: www.luznavasmuiza.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu