Vācijas ministrs: Nav pamata atvieglot Krievijai noteiktās ES sankcijas (5)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss
Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss Foto: EPA

Vācijas ārlietu ministrs Heiko Māss ceturtdien paziņojis, ka neredz pamata mazināt Krievijai noteiktās Eiropas Savienības (ES) sankcijas, kamēr Maskava nebūs mainījusi savu nostāju Ukrainas konfliktā.

"Tas vēl nav noticis, un, kamēr tas tā paliks, būs sarežģīti runāt par ES sankcijām," vizītes gaitā Maskavā norādīja ministrs.

Māss atzina, ka sarunu gaitā Maskavā viņam radies iespaids, ka ir jaunas iespējas panākt progresu Austrumukrainas konflikta risinājumā. Viņš arī atkārtoti pauda aicinājumu rīkot jaunu Ukrainas un Krievijas sarunu kārtu ar vidutāju palīdzību.

"Es uzskatu, ka šobrīd ir iespējamas dažas lietas, kas pēdējos mēnešos un gados nebija iespējamas," sacīja Māss.

Krievijas un Ukrainas konflikts jau bija Māsa vizītes fokusā trešdien, kad viņš tikās ar Krievijas kolēģi Sergeju Lavrovu.

"Attiecībā uz ugunspārtraukšanu, bruņoto spēku nošķiršanu un Minskas vienošanās īstenošanu beidzot ir gaisma tuneļa galā," trešdienas vakarā norādīja Māss, izsakoties par 2015.gadā Baltkrievijā panākto vienošanos.

Ceturtdien, vizītes otrajā dienā, Māss tikās arī ar darījumu aprindu, pilsoniskās sabiedrības un jauniešu pārstāvjiem.

Krievija 2014.gada februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš 2014.gada aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas  austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, ES, ASV un citas Rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu