Īslaicīgi ierobežos dronu lidojumus Lucavsalā

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Drons. Ilustratīvs attēls.
Drons. Ilustratīvs attēls. Foto: Zane Bitere/LETA

Lai nodrošinātu netraucētu svinību "Baltijas ceļam 30" norisi šodien un rīt īslaicīgi ierobežota lidojumu zona Lucavsalā, tāpēc aizliegti arī lidojumi ar bezpilota gaisa kuģiem jeb droniem, informē Civilās aviācijas aģentūras (CAA)pārstāvis Aivis Vincevs.

CAA, pamatojoties uz Valsts drošības dienesta pieprasījumu, ir izveidojusi īslaicīgi ierobežoto lidojumu zonu "Lucavsala".

Īslaicīgi ierobežoto lidojumu zona izveidota ar rādiusu viena jūras jūdze jeb 1852 metri, un tā iekļauj Lucavsalu, Zaķusalu, Mūkusalu, Torņkalnu un Zemgales priekšpilsētu. Nesaskaņoti lidojumi ar gaisa kuģiem aizliegti augstumā no zemes līdz 500 pēdām jeb aptuveni 152 metriem laika posmā no šodienas plkst.16 līdz plkst.1 naktī un 24.augustā no plkst.16 līdz plkst.1 naktī. Šajā laikā ir ierobežojums gaisa kuģiem izmantot gaisa telpu, attiecīgi lidojumi ir aizliegti arī ar bezpilota gaisa kuģiem.

Vienlaikus CAA aizliegusi šajā laikā izmantot "EVD2" zonas "Krasta" izmantošanu, kura parasti tiek izmantota paraplānistu lidojumiem.

CAA atgādina, ka minētā zona atrodas kontrolējamajā gaisa telpā, kurā ir noteikts pastāvīgais gaisa telpas izmantošanas aizliegums augstāk par 50 metriem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu