Noklausies! "Atmostas Baltija" repera Ozola versijā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ozols
Ozols Foto: publicitātes

Godinot akcijas “Baltijas ceļš" 30. gadadienu, hiphopa mākslinieks Ozols radījis dziesmu "Atmostas Baltija 3.0", jaunā skanējumā piedāvājot leģendārās dziesmas "Atmostas Baltija" motīvus un stāstot savu stāstu par Latvijas cilvēku varonību, spēku un Atmodas laiku, informē Latvijas valsts simtgades biroja vadītāja Linda Pastare.

Dziesmas pirmatskaņojums kopā ar Garkalnes novada jaukto kori “Pa Saulei" gaidāms 23. augustā plkst. 19.00 svinīgajā notikumā "Baltijas ceļam 30" pie Brīvības pieminekļa.

Dziesmas radīšanā Ozols sadarbojies un konsultējies ar dziesmas "Atmostas Baltija" autoriem Borisu Rezņiku un Valdi Pavlovski, bet mūzikas apdari veidojis NiklāvZ. Ozola dziesmas sākotnējā versija tapusi pirms vairākiem gadiem par godu Sandras Kalnietes e-grāmatas “Es lauzu. Tu lauzi. Mēs lauzām. Viņi lūza." atvēršanai, taču pilnībā pabeigta un plašāku skanējumu piedzīvos tieši akcijas “Baltijas ceļš" 30. gadadienā.

“Jaunā dziesma nav sentimentāls “atmiņu ugunskurs", bet jaunākās paaudzes svaigs skatījums uz Atmodu un “Baltijas ceļu", tās vārdi ir spēka pilni," saka Sandra Kalniete. Arī Valdis Pavlovskis atzīst, ka Ozola teksts ir labs leģendārās dziesmas papildinājums ar skatu šodienā.

Noklausies! 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu