Mūrniece: Latvijas vienaudžu atmiņas ir mūsu kopējā dzīvā vēsture

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
 Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece
Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vienaudžu atmiņas un dzīvesstāsti ir mūsu kopējā dzīvā vēsture, uzrunājot Latvijas valsts vienaudžu salidojuma dalībniekus, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK).

Viņa pauda, ka ikviens garš mūžs ir iedvesmojošs un apskaužams, bet Latvijas valsts vienaudžu mūžs, viņasprāt, ir divtik īpašs. "Piedzīvojuši brīvvalsts laiku, karu, garus okupācijas gadus un Latvijas neatkarības atjaunošanu. Pašlaik kopā ar Latvijas valsti esat ienākuši tās otrajā simtgadē," akcentēja Mūrnice.

Politiķe norādīja, ka sabiedrībā, īpaši jauniešu vidū, valda liela interese par cilvēku likteņstāstiem un dzīvām vēstures liecībām. "Šie stāsti māca būt pateicīgiem par katru dienu, ko nodzīvojam dzimtenē - mierā, iztikā, kopā ar savām ģimenēm un tuvajiem," viņa teica.

Mūrniece arī uzsvēra, ka ir svarīgi, ka Latvijas vienaudžu tikšanās notiek ik gadu, jo tas ļauj palūkoties vienam uz otru, "runāt un sajust to svētību, kas dota līdz ar garu mūžu".

"Tā dzīves gudrība, iekšējais miers un labvēlība, kas no jums staro, vairo mūsu spēku un ticību labajam," sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Kā ziņots, sestdien VEF kultūras pilī pulcējās Latvijas valsts vienaudži un tie, kuriem jau vairāk nekā simts, un tie - kuri gadu simtam ir pavisam tuvu, informēja Rīgas aktīvo senioru aliansē.

Dalībai salidojumā bija pieteikušies 78 valsts iedzīvotāji, tostarp 19 iedzīvotāji, kuri gadus skaita jau otrajā simtā.

Valsts simtgadnieku salidojums ir viena no Rīgas aktīvo senioru alianses pilsoniskām iniciatīvām, kas veltīta Latvijas valsts simtgadei.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu