Jonasam 4.vieta Zviedrijas "Grand Prix" kvalifikācijā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Pauls Jonass
Pauls Jonass Foto: Juan Pablo Acevedo

Latvijas vadošais motokrosa braucējs Pauls Jonass no "Rockstar Energy Husqvarna" komandas sestdien izcīnīja ceturto vietu sezonas 16.posma - Zviedrijas "Grand Prix" - kvalifikācijā prestižākajā MXGP klasē.

Atlases braucienā ātrākais bija Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, kurš pēc vairāku posmu izlaišanas traumas dēļ, atgriezās trasē. Aiz viņa otro vietu ieņēma tautietis Glens Koldenhofs, bet labāko trijnieku noslēdza slovēnis Tims Gajsers.

Jonass kvalifikācijas braucienā no starta aizbrauca kā piektais, bet viņam aiz muguras nepilnu sekundi lēnāks bija Žeremijs Sīvers, kamēr pa priekšu brauca jau par šīs sezonas čempionu kļuvušais Gajsers. Septītajā aplī Gajsers jau bija atrāvies par aptuveni divām sekundēm, bet Jonass Sīveru apsteidza jau par sešām sekundēm. Divus apļus vēlāk Jonass jau pacēlās uz ceturto vietu, bet 11.aplī viņš uzstādīja savu labāko apļa laiku, kas bija otrs ātrākais starp visiem braucējiem. Pēdējā aplī braucēji pozīcijas nemainīja, Jonasam izcīnot augsto ceturto vietu.

Sacensību braucieni notiks svētdien.

Traumu dēļ MXGP klasē aizvien vēl nestartē KTM rūpnīcas komandas braucējs itālis Antonio Kairoli.

Kopvērtējumā pēc 15.posma vadībā ir titulu nodrošinājušais Gajsers, kuram ir 664 punkti. Otrais ar 481 punktu ir Sīvers, bet trešo vietu ar 440 punktiem ieņem Polēns. Tikmēr Jonass iekrājis 352 punktus, kas dod devīto vietu.

Jonasam šī ir debijas sezona spēcīgajā MXGP klasē, turklāt aizvadītajā gadā viņš iedzīvojās smagā savainojumā, tāpēc šo sezonu nācās iesākt nedaudz vieglākā režīmā.

Šajā sezonā pasaules čempionātā 19 posmi, no kuriem devītais jūnijā tika aizvadīts Ķegumā, kur Jonass ieņēma 12.vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu