Šķēpmetēja Kociņa sacensību apritē atgriežas ar uzvaru sacensībās Igaunijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Anete Sietiņa (iepriekš - Kociņa)
Anete Sietiņa (iepriekš - Kociņa) Foto: Ēriks Gailis

Viena no vadošajām Latvijas šķēpmetējām Anete Kociņa sestdien atgriezās sacensību apritē ar rezultātu, kas par nepilnu pusmetru atpaliek no pasaules čempionāta normatīva, informē Latvijas Vieglatlētikas savienība (LVS).

Kociņa sacensībās Pērnavā šķēpu raidīja 61,10 metru tālumā un svinēja uzvaru. No pasaules čempionāta normatīva viņa atpalika par 40 centimetriem, taču vēl ir divas nedēļas laika, lai to izpildītu.

Kociņai iepriekšējais starts bija "Ventspils šķēpos" 1.jūnijā, kad viņa sasniedza rezultātu vien 55,99 metri.

Šķēpu sestdien meta arī Gundega Grīva - viņai ceturtā vieta ar rezultātu 48,82 metri.

Tikmēr divas uzvaras svinēja sprintere Sindija Bukša. 100 metros viņa bija pirmā ar 11,63 sekundēm, bet trīsreiz garākā distancē viņas finiša laiks bija 37,13 sekundes.

Tāllēcēju sacensībās Jānis Leitis veica vistālāko lēcienu - 7,65 metri (ar pavēju, bet rezultāts 7,64 metri ar vēju normas robežās). Otrais ar deviņus centimetrus tuvāku lēcienu bija Elvijs Misāns. Savukārt Māra Grīva ar rezultātu 5,91 metrs palika ceturtajā vietā.

Savukārt šķēpa mešanā vīriem Patriks Gailums spēcīgā konkurencē ar 76,49 metriem bija ceturtais, bet uzvaras laurus ar 85,61 metru plūca sezonas līderis Magnuss Kirts no Igaunijas.

Kārtslēcējām uzvara Ildzei Bortaščenokai, kura pārvarēja 3,76 metru augstumā novietotu latiņu. Mareks Ārents visas trīs reizes neveica paša izvēlēto sākuma augstumu - 5,31 metrs.

Sestdien startēja arī šķēpmetējs Rolands Štrobinders, kurš sacensībās Vācijā ar 78,94 metriem bija ceturtais, bet uzvaras laurus ar 89,28 metriem plūca vācietis Johanness Feters.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu