Sevastova sāk sev svarīgo "US Open"

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova šodien ASV atklātā čempionāta ("US Open") pirmajā kārtā tiksies ar kanādieti Eižēniju Bušāru. Mačs būs pirmais 5. kortā un sāksies plkst.18 pēc Latvijas laika.

Sevastova rangā ieņem 11.vietu, bet "US Open" turnīrā izlikta ar 12.numuru, kamēr Bušāra WTA reitingā atrodama 119.pozīcijā.

Abas tenisistes savā starpā tikušās trīs reizes, pēdējās divās no tām uzvarot Sevastovai.

Pirmā tikšanās reize abām sportistēm bija 2016.gadā Dohā, kad uz cietā seguma pārāka ar 5-7, 6-3, 7-6 (7:4) bija kanādiete, bet togad tenisistes tikās arī Maljorkas turnīrā uz zāliena, kurā ar 6-3, 6-3 pārliecinošu uzvaru svinēja Sevastova. Abas dāmas pēdējo reizi tikās 2017.gada Francijas atklātajā čempionātā, kurā Sevastova izcīnīja vēl vienu uzvaru ar 6-3, 6-0.

Latvijas tenisiste jūlija beigās triumfēja Jūrmalas WTA "International" turnīrā, izcīnot savu pirmo titulu šajā sezonā un ceturto karjerā. Viņa šosezon uzvarējusi 26 no 43 mačiem. Tikmēr kanādietei šī sezona nav visai izdevusies, jo 20 mačos gūti vien seši panākumi. Bušāra pēdējo uzvaru šosezon WTA līmeņa turnīros izcīnīja vien februārī, kad Dubaijas WTA "Premier 5" sacensībās pārvarēja pirmo kārtu. Bušāra karjeras laikā tikusi pie viena WTA titula.

Sevastova "US Open" turnīrā piedalīsies jau devīto reizi, bet vislabāk veicies pērn, kad pirmo reizi sasniegts pusfināls, kurā nācās kapitulēt Serēnai Viljamsai no ASV. Zīmīgi, ka abas tenisistes šogad kortā var tikties atkal, ja abām izdosies aizkļūt līdz astotdaļfinālam, kuru Latvijas sportiste spējusi sasniegt jau trīs gadus pēc kārtas. Sevastovai šajā turnīrā jāaizstāv 780 punkti.

Bušāra šajā turnīrā piedalīsies septīto reizi. Vislabāk viņai veicies 2014. un 2015.gadā, kad izdevās iekļūt sacensību astotdaļfinālā. Tiesa, 2015.gada "US Open" viņai noslēdzās ar skandālu, jo Bušāra tumšā treniņu zālē paslīdēja uz tikko mazgātas grīdas, sasitot elkoni un galvu. Kortā viņa atgriezās oktobra sākumā, izstājoties no mača, kas viņai bija pēdējais tajā sezonā. Aizpērn februārī Ņujorkas federālā tiesa atzina, ka ASV Tenisa asociācijas (USTA) atbildība šajā lietā ir 75%, kamēr pašas Bušāras vaina esot 25%.

Otrdien savu pirmo maču turnīrā aizvadīs Latvijas otrā rakete Aļona Ostapenko, kura tiksies ar Aleksandru Kruniču no Serbijas. Jau ziņots, ka kvalifikācijas pirmajās kārtās zaudējumus cieta Diāna Marcinkēviča un Ernests Gulbis.

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs norisināsies turpmākās divas nedēļas.

Tenisisti "US Open", kas norisināsies uz cietā seguma, cīnīsies par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu