Portāls: Tramps rosinājis pret viesuļvētrām lietot kodolieročus (19)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: AP/Scanpix

ASV prezidents Donalds Tramps, tiekoties ar augstām Iekšzemes drošības ministrijas un nacionālās drošības amatpersonām, vairākkārt ierosinājis pret viesuļvētrām, pirms tās sasniegušas ASV krastu, vērsties ar kodolieročiem, vēsta portāls "Axios", atsaucoties uz avotiem, kas dzirdējuši prezidenta privāti izteiktos spriedumus un ir informēti par nacionālās drošības padomes atskaiti, kurā šie izteikumi fiksēti.

Sanāksmē, kas bijusi veltīta viesuļvētrām, Tramps vaicājis, vai ir iespējams izjaukt viesuļvētru, tās acī nometot atombumbu, vēsta "Axios".

Sanāksmes dalībnieki tikšanos pametuši neziņā par to, ko lai par to domā, sacījis avots.

Portāls neatklāj, kad sanāksme notikusi.

Šī neesot pirmā reize, kad prezidents nācis klajā ar līdzīgiem priekšlikumiem. 2017.gadā Tramps vaicājis augsta ranga amatpersonai, vai administrācijai vajadzētu bombardēt viesuļvētras, lai nepieļautu, ka tās sasniedz ASV krastu.

Kā norāda "Axios", šajā sarunā Tramps kodolieročus nav pieminējis.

Baltais nams atteicies šo informāciju komentēt, bet augsta ranga administrācijas pārstāvis norādīja, ka Trampa "mērķis nav slikts".

Trampa ideja nav jauna, norāda "Axios". Šādu priekšlikumu pirmais izteicis kāds valdības zinātnieks vēl 50.gados prezidenta Dvaita Eizenhauera administrācijas laikos.

Ideja ik pa laikam parādījusies atkal, tomēr zinātnieki pamatā uzskata, ka šādiem soļiem nebūs rezultātu.

Komentāri (19)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu