Pusaudze no Jaunzēlandes, iespējams, Kalifornijas Disnejlendā ievazājusi masalas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Disnejlenda Kalifornijā.
Disnejlenda Kalifornijā. Foto: Reuters/ScanPix

Veselības eksperti domā, ka kāda pusaudze no Jaunzēlandes mēneša sākumā ar masalām inficējusi Disnejlendas apmeklētājus Kalifornijā.

Kā piektdien paziņoja Losandželosas veselības eksperti, meitene Losandželosas lidostā ieradās 11. augustā, pēc tam vairāku dienu laikā apmeklēja dažādas pilsētas vietas un atrakcijas, bet 15. augustā no tās pašas lidostas pameta pilsētu.

Vizītes laikā Kalifornijā meitene nakšņoja viesnīcā Anaheimā. Viņa apmeklēja arī Disnejlendu, filmu uzņemšanas studiju un izklaides parku “Universal Studios”, teātri un Losandželosas pludmali.

“Visi, kuri ap to laiku ir bijuši šajās vietās, ir pakļauti masalu riskam 21 dienu pēc saskaršanās ar inficētu personu,” rakstīts ekspertu sniegtajā paziņojumā.

Veselības departamenta pārstāvji visiem, kuri domā, ka varētu būt inficēti, paziņot savam ģimenes ārstam par to, pārdomāt, vai viņi ir vakcinējušies pret masalām. Tiem cilvēkiem, kuri jau pamanījuši pirmos masalu simptomus, vajadzētu palikt mājās un izsaukt ārstu.

“Tiem, kuri nav vakcinējušies, masalas ir ļoti bīstama slimība, kas izraisa klepu, drudzi, acu apsārtumu un asarošanu, kā arī izsitumus. Masalas izplatās pa gaisu vai pēc tieša kontakta ar inficētu personu,” skaidroja Losandželosas veselības eksperts Muntu Deiviss.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu