Juta Valdmane brīdina tos, kas plāno doties uz Bali

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com/jutavaldmane/

Pašmāju fitnesa guru Juta Valdmane, kura augusta noslēgumā nosvinēja savu 30. dzimšanas dienu, viesojoties Indonēzijas salā Bali, piedzīvojusi visai nepatīkamu pārsteigumu un iesaka arī citiem būt piesardzīgiem.

“Esiet uzmanīgi, mainot naudu Bali. Neejiet uz mazajām “autorizētajām apmaiņas” vietām. Šodien viņi mēģināja mūs apkrāpt, mainot naudas daudzumu. Viss izskatās adekvāti un viņi pat ļauj pašam izskaitīt naudu, kuru tev dod. Tu pārskaiti naudu un viss it kā ir kārtībā, bet tad viņi mēģina novērst jūsu uzmanību, uzdodot vienu jautājumu pēc otra, lai ne tu, ne partneris neredz, ka nauda tiek slidināta atpakaļ atvilktnē, jo darbinieks tur naudu savās rokās,” raksta Valdmane, piebilstot, ka, iespējams, nebūtu pamanījusi notiekošo, ja vien viens no darbiniekiem neuzdotu vienu jautājumu veselas divas reizes.

“Es sāku kliegt uz viņu, jo redzēju, ko viņš dara un draudēju izsaukt policiju, līdz ar to vīrietim nebija citu variantu kā atdot mūsu eiro. Esiet uzmanīgi un labāk mainiet naudu savā valstī vai dodaties uz īstu banku. Bali ir lieliska vieta, kurā viesoties, un cilvēki šeit arī ir ļoti jauki – bet, kā jebkurā valstī, ir arī izņēmumi,” viņa brīdina.

Vairāki komentētāji arī atzinuši, ka Bali saskārušies ar šo pašu krāpniecību. “Jā, mums tieši tāda bija iepazīšanās ar Bali. Pirmajā bodītē mainījām naudu un ar kārtīgu roku veiklību mēģināja mūs apčakarēt. Par laimi čalis pārforsēja un uz aci varēja redzēt, ka naudas čupiņa ir krietni par mazu. Uzreiz pārskaitījām un devām atpakaļ.

Labākais, ka tieši tikpat veikli čalis pats, atkārtoti pārskaitot naudu, trūkstošo atlika atpakaļ, jo arī to pat nepamanījām.

Vēlāk gan katrā godīgā kantorītī redzējām lielas zīmes uz sienas, ka viņi neskaita naudu zem galda u.tml. Nekas, uzreiz saausījāmies un sapratām, ka tur nevar tā atslābt. Viss labs, kas labi beidzas! Lai foršs ceļojums!” raksta kāda ceļotāja.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu