Ieva Florence un Oskars Vīksne dalās pārdomās par jauno filmu "Tur" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Ieva Florence-Vīksna un Oskars Florencs-Vīksna
Ieva Florence-Vīksna un Oskars Florencs-Vīksna Foto: @lmt

Augusta sākumā laulības gredzenus mijušie aktieri Ieva Florence un Oskars Vīksne, kuri pieņēmuši viens otra uzvārdus, atzinīgi izsakās par savu kolēģu sniegumu jaunajā Latvijas Mobilā Telefona (LMT) un režisora Ulda Cipsta  režisētajā filmā "Tur". 

Ulda Cipsta filmā līdzās daudzsološajai aktrisei Ilvai Centerei filmējušies arī tādi tautā mīlēti pašmāju aktieri kā Regnārs Vaivars, Artūrs Skrastiņš un Ināra Slucka. 

Lasi TVNET interviju ar Ilvu Centeri šeit.

Filmas galvenā varone ir ģeniāla informācijas tehnoloģiju speciāliste Gundega (Ilva Centere), kura paveic neiespējamo – rada mākslīgo intelektu ar apziņu, kurš pārņem viņas bojāgājušā drauga Raimonda (Regnārs Vaivars) personību. Viņai nākas izvēlēties – gremdēties virtuālajā realitātē un ļauties mīlestībai ar datorprogrammu, slēpjot miljoniem vērto atklājumu no citu centieniem to iegūt savās rokās, vai, ignorējot savas jūtas, sniegt pasaulei brīnumu. Kamēr Gundega vilcinās, izvēle nonāk viņas kolēģa Ērika (Artūrs Skrastiņš) rokās – izdzēst Raimonda personību no programmas vai atbalstīt Gundegas mīlestību, upurējot paša jūtas pret meiteni.

Foto: Režisora Ulda Cipsta filmas "Tur" pirmizrāde "Apollo" kinoteātrī.

Kā atklāja aktrise Ieva Florence-Vīksne, viņai filmā vislabāk paticis Regnārs Vaivars, kurš attēlo Raimondu, bet aktrises vīram Oskaram Vīksnem – arī aktrise Ilva Centere, kurai esot dabiski atainot Gundegas tēlu. “Filma ir ļoti spraiga, dinamiska, bet tai pašā laikā ar melanholisku stīgu. Uldis Cipsts ir radījis aktieriem tādu spēles laukumu, kur viņi var izpausties, būt pilnīgi brīvi, darīt to, kā pietrūkst.

"Es kā aktrise to redzēju, novērtēju, un man tas ļoti patika,”

norāda Ieva.

Ieva Florence-Vīksne un Oskars Florencs-Vīksne
Ieva Florence-Vīksne un Oskars Florencs-Vīksne Foto: ekrānuzņēmums/LMT

Video: Ieva Florence un Oskars dalās pārdomās par jauno filmu "Tur".

Filma “Tur” šobrīd tiek demonstrēta kinoteātros visā Latvijā, bet rudenī LMT mājas viedtelevīzijā būs skatāms arī seriāls ar tādu pašu nosaukumu. Vairāk par filmu uzzināt un iegādāties biļetes var šeit

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu