Atrasts jūrā pazudušais Auders

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jūra. Ilustratīvs attēls
Jūra. Ilustratīvs attēls Foto: Jānis Škapars/TVNET

Igaunijas piekrastē miris atrasts rotu mākslinieks Aigis Auders, kurš 16. augusta rītā ar jūras kajaku devās no Kolkas uz Roņu salu un pazuda bez vēsts.

Audera brāļameita sociālajā tīklā "Facebook" raksta, ka kopš pagājušās svētdienas Audera meklēšana pārtraukta - viņa mirstīgās atliekas atrastas Igaunijas piekrastē.

Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes preses pārstāve Madara Šeršņova apstiprināja, ka svētdien Igaunijas pludmalē atrasts izskalots vīrieša līķis un konstatēts, ka mirušais ir bezvēsts pazudušais Auders.

Policija tikmēr turpina izmeklēšanu kriminālprocesā, lai noskaidrotu vīrieša nāves cēloni.

Iepriekš ziņots, ka Matsi pludmalē, Igaunijas piekrastē uziets pazudušā Aiga Audera kajaks.

Portāls TVNET jau vēstīja, ka Valsts policija (VP) lūdza iedzīvotāju palīdzību, lai atrastu 1960.gadā dzimušo Aigi Auderu, kurš piektdienas, 16.augusta, rītā ar jūras kajaku devās no Kolkas uz Roņu salu un pazuda bez vēsts.

Kā informēja VP preses pārstāve Gita Gžibovska, vīrietis ar jūras kajaku no Kolkas startēja ap plkst.8, bet pēc plkst.11 ar viņu vairs nebija iespējams sazināties.

Policijas rīcībā esošā informācija liecināja, ka vīrietis bija plānojis doties ceļojumā no Kolkas uz Roņu salu un tālāk uz Abruka salu un Sāremā salu.

Kā liecina dažādos publiskos resursos pieejamā informācija, Auders bija rotu mākslinieks, taču ar laivošanu viņš bija aizrāvies jau vairākus gadus. Tuvinieki viņu sauca par pieredzējušu laivotāju.

Vīrieša meklēšanā tika iesaistīti arī armijas resursi.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu