Arvien vairāk ģimeņu skolas preču iegādei plāno tērēt līdz 40 eiro

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Šogad lielākā daļa iedzīvotāju jeb 27% respondentu skolas preču iegādei vienam bērnam plāno tērēt līdz 40 eiro, liecina “Maxima Latvija” veiktā aptauja, kas ir par 5% vairāk nekā pērn. Salīdzinoši liela daļa jeb 22% respondentu plāno tērēt arī ievērojami vairāk, t.i., 101 eiro un vairāk par katru bērnu.

“Zinot to, ka bērnu skolas gaitu sākšana ikvienam vecākam ir gana izaicinošs posms, “Maxima” atvieglo šo saspringto laiku, vienkopus nodrošinot visu nepieciešamo, lai ģimenes varētu pilnvērtīgi sagatavoties pirmajai skolas dienai. Veikalā var iegādāties plašu kancelejas preču klāstu, penāļus, mugursomas dažādiem vecumiem un gaumēm, kā arī ērtu un kvalitatīvu apģērbu un apavus atbilstoši jaunākajām modes tendencēm. Esam arī padomājuši par to, lai būtu iespēja sapirkt visu skolai nepieciešamo, piedāvājot pilnu skolas komplektu - soma, apģērbs, kurpes, penālis, kancelejas preces par summu līdz 40 eiro,” stāsta “Maxima Latvija” komunikācijas vadītāja Liene Dupate-Ugule.

Gatavošanos skolai vairums ģimeņu sāk laicīgi: lielākā daļa respondentu jeb 43% iepērkas vismaz mēnesi pirms 1. septembra un vēl 38% divas līdz trīs nedēļas pirms mācību gada sākuma. Pirkumus bērna sagatavošanai skolai un bērnudārzam uz pēdējo nedēļu atliek 13% aptaujāto, pēdējā dienā tos veic vien 1,5%, bet 4,5% dodas uz veikaliem vien tad, kad mācību gads jau ir sācies.

Skolas preču izvēlē piedalās visa ģimene - divas trešdaļas jeb 62% vecāku skolai nepieciešamās lietas dosies pirkt kopā ar bērniem. Šogad 12,5% ģimenēs vajadzīgās lietas izvēlēsies bērni paši, bet 31% aptaujāto ģimenes tās iegādājas bez bērniem pēc nepieciešamo lietu saraksta.

Aptauja par gatavošanos skolai norisinājās “Maxima Latvija” mājas lapā laika posmā no 16. līdz 23.augustam, un tajā piedalījās 1747 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu