Rīdziniekus aicina iesaistīties diskusijā par centra apkaimes atdzīvināšanu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Rīt, 28.augustā, notiks iedzīvotāju forums, kurā rīdzinieki tiek aicināti iesaistīties diskusijā par centra apkaimes atdzīvināšanu, informēja Rīgas Centra attīstības biedrības (RCAB) pārstāvis Toms Krilovs.

Foruma mērķis ir atdzīvināt un labiekārtot Rīgas centra publisko telpu, kā arī veicināt iedzīvotāju un uzņēmēju iesaisti pilsētai nozīmīgu jautājumu risināšanā. 

Ar savu redzējumu forumā iepazīstinās sociālantropologs Viesturs Celmiņš, "ALPS" ainavu projektēšanas darbnīcas pārstāve Helēna Gūtmane, SIA "Ie.la Inženieri" pārstāvis Rihards Ieviņš, biedrības "Free Riga" pārstāvis Mārcis Rubenis, Čiekurkalna attīstības biedrības pārstāvis Kaspars Spunde, apvienības "Pilsēta cilvēkiem" pārstāvis Māris Jonovs, SIA "Millerts&Gabrilovičs" pārstāvis Ilmārs Millers un citi viesi.

Forumā aicināts piedalīties ikviens interesents, gan kā klausītājs, gan kā dalībnieks - piedāvājot savu tēmu paneļdiskusijām. 

Plānots, ka iedzīvotāji runās par vides pieejamību un drošību publiskajā telpā, transportu un mobilitāti, ielu apzaļumošanas un labiekārtošanas stratēģiju, nekustamā īpašuma iespējām un slogu, jauno atkritumu apsaimniekošanas stratēģiju, īres likuma izaicinājumiem, sadarbību ar Rīgas domes struktūrvienībām un citiem jautājumiem.Atklāto sarunu mērķis ir ieskicēt turpmākos plānus, idejas un mērķus, lai sāktu darbu apkaimes atdzīvināšanai.

Kā norāda RCAB biedrs un Rīgas domes deputāts Andris Bačkurs (LA), pilsētas centrā ikdienā uzturas vairāk nekā puse rīdzinieku, iebraucēju un viesu, taču vienlaikus centrs netiek attīstīts un ēkas paliek arvien tukšākas. "Līdz ar to nepieciešams aizsākt diskusiju par to, kā centru atkal atdzīvināt, lai cilvēki vēlētos te dzīvot, atgriezties un uzsākt uzņēmējdarbību," pauž Bačkurs. 

Pasākums sāksies plkst.18.30, bārā "Autentika", Bruņinieku ielā 2.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu