Rīgas domes kaķis Muris saķēzījis jaunā mēra kabineta priekštelpu (15)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Kad no Rīgas mēra amata troņa tika gāzts Nils Ušakovs, apkārt notiekošais  vienam no viņa kaķiem radījis tādu stresu, ka dzīvniekam sākušās veselības problēmas. 

Kā vēsta izdevums "Privātā Dzīve", laikā, kad domē īsti nebija saimnieka un uz laiku darbu Rātsnamā zaudēja Rīgas mēra sekretāres, kaķi bijuši ļoti satraukti, jo tiem gandrīz nav bijis kontakta ar cilvēkiem.

Muris šajā laikā Rīgas mēra kabineta priekštelpā, kurā izvietotas kaķu mājas, nokārtojies, kur pagadās, un "apšpricējis" pāris krēslus. Arī telpā valdījis tāds aromāts, kāds veidojas noslēgtās telpās, kurās mīt kaķi.

Domes sekretāre izdevumam atzina, ka Murim šajā trauksmainajā laikā bijušas problēmas ar urīnpūsli.

"Aizvedām viņu pie vetārsta, tagad viss ir kārtībā," pauda sekretāre. Viņa lūdza Muri pārāk bargi netiesāt, jo viņš šādi nav uzvedies speciāli.

Kuzja un Muris
Kuzja un Muris Foto: Ieva Čīka/LETA

Kuzju un Muri iepriekšējais pilsētas mērs Nils Ušakovs, kurš nu ievēlēts Eiropas Parlamentā, uz domi atveda 2009. gadā no patversmes, tādā veidā rosinot iedzīvotājus aktīvāk dot pajumti patversmēs nonākušiem dzīvniekiem.

Balstoties uz iedzīvotāju ieteikumiem, vienam kaķim tika dots vārds Muris, simbolizējot latviešu vēlētājus, bet otru nosauca par Kuzju, simbolizējot krievu tautības vēlētājus.

Kā zināms, augustā par jauno Rīgas mēru tika ievēlēts Oļegs Burovs.

Komentāri (15)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu