Valdība un sociālie partneri septembrī turpinās risināt domstarpības par nākamā gada budžetu

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Finanšu ministrs Jānis Reirs no Finanšu ministrijas uz Saeimu nes budžeta portfeli
Foto: Finanšu ministrs Jānis Reirs no Finanšu ministrijas uz Saeimu nes budžeta portfeli Foto: Jānis Škapars/TVNET

Valdību un sociālo partneru veidojošā nacionālā trīspusējās sadarbības padome (NTSP) septembrī turpinās risināt domstarpības par 2020.gada budžetu.

Šodien NTSP sēdē tika uzklausīts Finanšu ministrijas (FM) sagatavotais informatīvais ziņojums par 2020.gada budžeta izstrādes gaitu, makroekonomikas prognozēm, fiskālo telpu, ministriju un neatkarīgo iestāžu papildus budžeta pieprasījumiem.

NTSP sēdes vadītājs, Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) vadītājs Egils Baldzēns pauda sarūgtinājumu, ka uz šodienas NTSP sēdi dokumenti netika iesniegti laikus, tādējādi sēdes dalībnieki nevarēja pienācīgi sagatavoties diskusijai.

"Ir grūti gatavoties NTSP sēdei, ja ir pārkāpts NTSP nolikums, jo dokumentus saņēmām vakar vēlu vakarā, lai gan pēc nolikuma tos vajadzēja saņemt četras dienas iepriekš," informēja sēdes vadītājs un piebilda, ka šā gada septembrī būtu sasaucama nākamā NTSP sēde, kurā puses varētu pilnvērtīgi diskutēt par nākamā gada budžetu.

"Man ir pārliecība, ka šodien pie kopsaucēja nenonāksim, tomēr sociālie partneri vēlas virzīt apstiprināšanai saskaņotu 2020.gada budžetu. Diskusijas vēl sekos," teica Baldzēns.

Vienlaikus viņš pauda bažas par valdības iespējamu vēlmi veikt izmaiņas nodokļos, kā arī iesākto reformu apturēšanu. Tomēr Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka šī valdība ir apņēmusies veikt visas pieteiktās reformas, bet par izmaiņām nodokļos tiks diskutēts vēlāk.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu