Par bezpajumtnieka aizdedzināšanu aizturēti trīs iereibuši jaunieši (44)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Pagājušajā svētdienā Rīgā, Mežciemā, trīs jauniešu grupa uz ielas ar degošu šķidrumu, visticamāk, benzīnu, aplēja un aizdedzināja bezpajumtnieku. Ļaundari no notikuma vietas aizbēga, taču Valsts policijas likumsargi aizdomās turētās personas drīz vien atrada un aizturēja. Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess, un tiesa visiem aizdomās turētajiem ir piemērojusi drošības līdzekli apcietinājumu, portālu TVNET informē policijā.

Šā gada 25. augustā īsi pēc pusnakts 1962. gadā dzimis bezpajumtnieks devies pārtikas un sadzīves mantu meklējumos Rīgā, Mežciema mikrorajonā. Netālu no degvielas uzpildes stacijas viņa ceļš krustojies ar trim alkohola reibumā esošiem jauniešiem. Policijas rīcībā esošā pašreizējā informācija liecina, ka viens no jauniešiem viņam paprasījis cigaretes. Saņemot noraidošu atbildi, jaunietis uzlējis vīrietim virsū degošu šķidrumu, iespējams, benzīnu. Pēc tam otrs jaunietis aizdedzinājis sērkociņu un to sviedis cietušā vīrieša virzienā. Viņa apģērbs spēji uzliesmoja, pēc kā jaunieši aizbēga no notikuma vietas.

Cietušais nokrita zemē un sāka vārtīties, lai apslāpētu liesmas. Pēc laika viņam tas izdevās. Sajutis spēcīgas sāpes visā ķermenī, viņš piecēlies un, sakopojot spēkus, devies uz degvielas uzpildes staciju, kur apsargam izstāstījis par notikušo un lūdzis izsaukt Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu.

Ierodoties notikuma vietā, mediķi cietušajam sniedza pirmo palīdzību. Pēc informācijas saņemšanas no mediķiem notikuma vietā ieradās arī Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Speciālo uzdevumu bataljona policisti, kuri cietušo iztaujāja par notikušo. Noskaidrojot iespējamo vainīgo pazīmes, policisti devās pārmeklēt tuvāko apkārtni.

Pulksten 00.35 policisti pamanīja trīs aprakstam atbilstošus jauniešus, kuri slēpās krūmos. Likumsargi viņus aizturēja un nogādāja policijas iecirknī.

Viens no aizturētajiem ir dzimis 2000. gadā un iepriekš administratīvi sodīts par smēķēšanu. Aizturēšanas brīdī viņš atradās 0,71 promiles stiprā alkohola reibumā. Otrs jaunietis ir dzimis 1998. gadā un aizturēšanas brīdī bija 1,15 promiļu stiprā alkohola reibumā. Viņš iepriekš ir administratīvi sodīts par narkotisko vielu lietošanu un kūlas dedzināšanu. Savukārt 2002. gadā dzimušais aizturētais atradās 0,83 promiļu stiprā reibumā un iepriekš policijas redzeslokā nonācis, jo bija vizinājies, pieķeroties braucošam vilcienam.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 117. panta 10. daļas un 15. panta 4. daļas – par slepkavības mēģinājumu, ja to izdarījusi personu grupa. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no desmit līdz 20 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Vakar, 26. augustā, tiesa visiem aizdomās turētajiem piemēroja drošības līdzekli apcietinājumu.

Cietušais vīrietis pēc gūtajiem smagajiem apdegumiem turpina ārstēties.

Komentāri (44)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu