Kantonā saņem UEFA prezidenta balvu

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ēriks Kantonā
Ēriks Kantonā Foto: Reuters/ScanPix

Bijušais Francijas un Mančestras "United" pussargs Ēriks Kantonā saņēmis Eiropas Futbola asociāciju savienības (UEFA) prezidenta balvu par ieguldījumu futbolā, vēsta UEFA savā interneta mājas lapā.

Balva Kantonā tiks pasniegta ceturtdien Monako, kur notiks Čempionu līgas grupu turnīra izloze.

"Balva ir ne tikai par sportisko karjeru lieliskam spēlētājam ar unikālu talantu, neatkārtojamu stilu un nenoliedzamu šarmu. Tā ir arī balva par to, kāda esi personība un par kādu esi kļuvis - cilvēku, kurš atsakās no kompromisiem, aizstāv savas vērtības, runā to, ko domā, un it īpaši par to, ka ar visu sirdi un dvēseli atbalsta to, kam tic," pamatojumu Kantonā izraudzīšanai šai balvai sniedza UEFA prezidents Aleksandrs Čeferins.

53 gadus vecais Kantonā pēc sportista karjeras beigām ir veltījis sevi aktiera karjerai, kā arī aktīvi iesaistījies pludmales futbolā, palīdzot Francijai uzvarēt 2005.gada Pasaules kausā kā spēlētājs - treneris.

Iepriekšējie balvas ieguvēji ir bijuši angļu futbolists Deivids Bekhems, vācietis Francs Bekenbauers, nīderlandietis Johans Kruifs un Bekhema tautietis Bobijs Čārltons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu