Korbins sola rīkoties apņēmīgi, lai nepieļautu bezvienošanās "Brexit" (2)

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Opozīcijā esošās Lielbritānijas Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins
Opozīcijā esošās Lielbritānijas Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins Foto: AFP/SCANPIX

Opozīcijā esošās Lielbritānijas Leiboristu partijas līderis Džeremijs Korbins paziņojis, ka darīs visu, kas nepieciešams, lai nepieļautu bezvienošanās "Brexit".

Šādu apņemšanos Korbins paudis pirms otrdienas tikšanās ar vadošajiem likumdevējiem, kurā paredzēts spriest par tālāko taktiku.

Izstājoties no Eiropas Savienība (ES) bez vienošanās, Lielbritānija būs pamesta ASV prezidenta Donalda Trampa un ASV korporāciju žēlastībai, brīdinājis Korbins.

"Ciņa par "Brexit" apturēšanu nav cīņa starp tiem, kas vēlas pamest ES, un tiem, kas vēlas dalības turpināšanu," publikācijā laikrakstā "Independent" norādījis Korbins.

"Tā ir daudzu cīņa pret tiem dažiem, kas ir nolaupījuši referenduma rezultātus, lai vēl lielāku varu un bagātību novirzītu tiem, kas atrodas pašā augšā. Tāpēc Leiboristu partija darīs visu, kas nepieciešams, lai apturētu bezvienošanās baņķieru "Brexit"."

Lielbritānijas likumdevēji 3. septembrī atsāks darbu pēc vasaras brīvdienām.

Atbilstoši līdzšinējām indikācijām vairums parlamentā atbalsta soļus, lai bezvienošanās "Brexit" bloķētu vai kavētu.

Tomēr šis vairākums būs nestabils, tajā būs dažādu, ideoloģiski pretēju partiju deputāti, kurus vieno tikai iebildumi pret bezvienošanās "Brexit".

Otrdien tiekoties ar citām opozīcijas partijām, paredzēts vienoties par plānu rīcībai, kad parlaments būs atsācis darbu, pavēstījis leiboristu runasvīrs "Brexit" jautājumos Kīrs Stārmers.

Variantu vidū ir likuma pieņemšana, lai piespiestu valdību panākt breksita atlikšanu, vai arī mēģinājums panākt valdības krišanu, sarīkojot neuzticības balsojumu, piebildis Stārmers.

Sarunās piedalīsies "Brexit" pretinieki liberāldemokrāti, Skotijas Nacionālā partija, velsiešu nacionālistu partija "Plaid Cymru" un neatkarīgo likumdevēju grupa.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu