Ostapenko uzvar Kruniču un sasniedz "US Open" otro kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko otrdien ASV atklātā čempionāta pirmajā kārtā ar rezultātu 6-3, 7-6 (9:7) uzvarēja serbieti Aleksandru Kruniču.

Ostapenko rangā ieņem 77.vietu, kamēr Kruniča WTA reitingā atrodama 97.pozīcijā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Ostapenko nopelnījusi 70 WTA ranga punktus.

Otrajā kārtā viņai pretī stāsies amerikāniete Elisona Rīske (WTA 36.), kura pirmajā kārtā ar 2-6, 6-1, 6-3 pārspēja spānieti Garvinji Mugurusu (WTA 25.).

Ostapenko jau pie pirmās iespējas atņēma pretinieces servi, bet pēc tam pieļāva vairākas dubultkļūdas, kas pretiniecei ļāva izlīdzināt rezultātu pa geimiem. Otro reizi Kruniča tika nobreikota astotajā geimā, un Ostapenko ieguva tiesības servēt par uzvaru setā. Latvijas tenisiste pie savas serves uzvarēja "tīri" un setā guva virsroku ar 6-3.

Otro setu Latvijas sportiste sāka ar neveiksmīgu servi, nonākot iedzinējos ar 0-2, taču uzreiz atbildēja ar breiku, kas ļāva izlīdzināt spēles gaitu. Tāpat arī pie savas nākamās serves viņa nonāca iedzinējos ar 0:40, taču atspēlēja vairākas breikbumbas un neļāva serbietei izvirzīties vadībā. Tenisistes apmainījās uzvarētām servēm, bet pēc tam sekoja divi breiki. Turpinājumā 2017.gada "French Open" pārliecinoši realizēja savu servi un ar "tīru" breiku panāca 5-4.

Servējot par uzvaru mačā, Ostapenko pieļāva vēl vienu dubultkļūdu, kas vēlāk pretiniecei ļāva izlīdzināt rezultātu - 5-5. Arī nākamajos divos geimos bija breiki, Ostapenko vēlreiz neizservējot panākumu mačā, līdz ar to seta uzvarētāja bija jānoskaidro taibreikā. Tajā Ostapenko panāca 3:0, taču kļūdu dēļ pretiniece izlīdzināja rezultātu un izvirzījās vadībā ar 5:3. Lai gan rīdziniece vienu punktu atguva, tomēr nākamajā izspēlē viņa sita autā, tādējādi Kruniča ieguva setbumbu.

Tiesa, Serbijas tenisiste pati divreiz bumbiņu izsita ārpus laukuma robežām, un rezultāts bija neizšķirts 6:6. Ostapenko ar spēcīgu uzbrukuma sitienu ieguva mačbumbu, taču nākamajā izspēlē raidīja bumbiņu autā, pretiniecei izlīdzinot rezultātu. Ar vēl vienu spēcīgu sitienu Latvijas otrā rakete tika pie savas otrās mačbumbas un līdzīgā veidā guva arī spēles izšķirošo punktu - 9:7.

Abas tenisistes savā starpā iepriekš bija tikušās vienreiz, 2017.gada Sinsinati turnīrā uz cietā seguma ar 6:4, 6:2 uzvarot Kruničai.

Latvijas tenisistei, kuras kontā ir uzvara 2017.gada Francijas atklātajā čempionātā, kā arī vēl viens tituls Seulas turnīrā tajā pašā gadā, šī nav labākā sezona. Viņa līdz šim uzvarējusi 15 no 36 mačiem. Arī serbietei vienspēlēs nav ar ko palepoties, jo 27 mačos gūti vien deviņi panākumi. Karjeras laikā viņai uzvara 2018.gada Rosmalenas turnīrā uz zāles Nīderlandē. Abām tenisistēm šogad krietni labāk veicies dubultspēlēs.

Ostapenko "US Open" turnīrā piedalās piekto reizi, pēdējos divos gados iekļūstot sešpadsmitdaļfinālā un pagājušogad ar 3-6, 2-6 piekāpjoties krievietei Marijai Šarapovai. Latvijas tenisistei šajā turnīrā jāaizstāv 130 punkti.

Kruniča šajā turnīrā piedalīsies septīto reizi. Vislabāk viņai veicies 2014.gadā, kad izdevās iekļūt sacensību astotdaļfinālā. Pērn tāpat kā Ostapenko serbiete Ņujorkā tika apstādināta trešajā kārtā, kur viņu trijos setos apturēja vēlākā pusfināliste mājiniece Medisona Kīsa.

Pirmajā kārtā Latvijas pirmā rakete Anastasija Sevastova ar 6-3, 6-3 pārspēja kanādieti Eižēniju Bušāru, bet kvalifikācijas pirmajā kārtā zaudējumu cieta Diāna Marcinkēviča un Ernests Gulbis.

Pēdējais sezonas "Grand Slam" turnīrs norisināsies turpmākās divas nedēļas.

Tenisisti "US Open", kas norisināsies uz cietā seguma, cīnīsies par 57,24 miljonu dolāru (nepilnu 52 miljonu eiro) lielu balvu fondu.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu