Arvien vairāk ģimeņu skolas precēm plāno tērēt līdz 40 eiro

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Šogad lielākā daļa iedzīvotāju jeb 27% respondentu skolas preču iegādei vienam bērnam plāno tērēt līdz 40 eiro, liecina veiktā aptauja*, kas ir par 5% vairāk nekā pērn. Salīdzinoši liela daļa jeb 22% respondentu plāno tērēt arī ievērojami vairāk, t.i. 101 eiro un vairāk par katru bērnu.

Gatavošanos skolai vairums ģimeņu sāk laicīgi: lielākā daļa respondentu jeb 43% iepērkas vismaz mēnesi pirms 1. septembra un vēl 38% divas līdz trīs nedēļas pirms mācību gada sākuma. Pirkumus bērna sagatavošanai skolai un bērnudārzam uz pēdējo nedēļu atliek 13% aptaujāto, pēdējā dienā tos veic vien 1,5%, bet 4,5% dodas uz veikaliem vien tad, kad mācību gads jau ir sācies.

Skolas preču izvēlē piedalās visa ģimene - divas trešdaļas jeb 62% vecāku skolai nepieciešamās lietas dosies pirkt kopā ar bērniem. Šogad 12,5% ģimenēs vajadzīgās lietas izvēlēsies bērni paši, bet 31% aptaujāto ģimenes tās iegādājas bez bērniem pēc nepieciešamo lietu saraksta.

*Aptauja par gatavošanos skolai norisinājās “Maxima Latvija” mājas lapā laika posmā no 16. līdz 23.augustam un tajā piedalījās 1747 respondenti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu