Šodien Venēcijā, rīt – "Baltijas pērlē"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
“Patiesība”
“Patiesība” Foto: publicitātes

Trešdien, 28. augustā, kino pasaule svin 76. starptautiska Venēcijas kinofestivāla atklāšanu, kuru vakarā ieskandinās godalgotā japāņu režisora Hirokadzu Koreedas jaunākā filma “Patiesība” (La vérité, 2019). Tieši šī filma jau pavisam drīz būs skatāma festivālā “Baltijas pērle”.

Filmas oficiāla pirmizrāde notiks vien 2020. gadā, taču Rīgas skatītājiem tiek piedāvāta unikāla iespēja novērtēt “Patiesību” jau 24. septembra festivāla “Baltijas pērle” seansā.

“Patiesība” ir ģimenes sāga ar izcilu aktieru sastāvu: Katrīna Denēva, Žiljeta Binoša, Ītans Houks, Ludivina Sanjē. Tās autors Hirokadzu Koreeda ir viens no šā brīža spilgtākiem pasaules režisoriem. 2013. gadā viņš bija saņēmis Kannu kinofestivāla žūrijas balvu par filmu “Kāds tēvs, tāds dēls”, savukārt 2018. gadā – “Zelta palmas zaru” par sociālu drāmu “Zaglēni”.

“Patiesības” sižets ir vecs kā pasaule. Karjeras beigās franču kinozvaigzne nolemj publicēt savus memuārus, atklājot plašai sabiedrībai neērtu patiesību par savu skandalozu privāto dzīvi. Kas tajos ir patiess, kas ir izdomāts? Kas ir tikai spēle ar iztēli un kas ir realitāte? Tos, kuri apņemas izzināt patiesību, sagaida daudz apslēptu slazdu. Kur atrodas tā robeža, kad patiesība pārvēršas iznīcinošā ierocī? Šī jaudīga un valdzinoša filma, kas ilustrē dziļi personīgas eksistenciālās bailes – сilvēka bailes no vienaldzības. Zūd kontrole pār visu: pārmetumi un skandāli, piepešas senu pāridarījumu nianses, meli un apsūdzības. Izrādās, ka patiesībai ir divas puses. 

“Patiesība”
“Patiesība” Foto: publicitātes

Filmas sākotnējais nosaukums – “Visa patiesība par Katrīnu”, iespējams, deva pārāk tiešus mājienus uz titullomas atveidotājas, “dienas skaistules” Denēvas privāto dzīvi un viņas sarežģītām ģimenes attiecībām. Vai filmā šīs paralēles būs skaidri saskatāmas vai ne, izlems skatītāji.  

Filmu demonstrēs kinoteātrī “Splendid Palace” 24. septembrī un biļetes vēl ir nopērkamas festivāla kasē kinoteātra foajē. Festivāls “Baltijas pērle” sāksies 19. septembrī un ilgs līdz 25. septembrim.

Ar pilnu filmu programmu un seansiem var iepazīties vietnē www.balticpearl.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu