Pieaug iedzīvotāju uzticēšanās ES (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Savienības karogs
Eiropas Savienības karogs Foto: Patrīcija Eglīte/LETA

Pēdējā gada laikā pieaugusi Latvijas iedzīvotāju uzticēšanās Eiropas Savienībai (ES), liecina Eiropas Komisijas (EK) veiktais pētījums par dzīvi ES.

Saskaņā ar minēto pētījumu šā gada jūnija beigās ES uzticējās vairāk nekā 50% Latvijas iedzīvotāju, un tas ir par diviem procentpunktiem vairāk nekā pērn.

Arī ES valstu iedzīvotāju kopējais uzticības līmenis ES kopš pērnā gada audzis par diviem procentpunktiem, šā gada jūnija beigās sasniedzot 44%.

Teju 70% Latvijas iedzīvotāju netic Saeimai, savukārt 58% neuzticas Ministru kabinetam, izriet no EK veiktā pētījuma.

Vērtējot ekonomisko situāciju, 64% aptaujāto Latvijas iedzīvotāju norādījuši, ka valstī tā patlaban ir slikta. Pērn šādu viedokli pauda par vienu procentpunktu mazāk aptaujāto. 30% aptaujāto pašreizējo ekonomisko situāciju valstī vērtē kā labu, bet vēl 6% respondentu nav viedokļa šajā jautājumā.

Savukārt, vaicāti par ekonomisko situāciju turpmākajam gadam, Latvijas iedzīvotāji ekonomisko situāciju ES kopumā prognozē labāku nekā Latvijā. Tikai 22% respondentu tic ekonomiskās situācijas uzlabošanās iespējai. Vēl apmēram 60% pauda viedokli, ka situācija nemainīsies, bet 13% aptaujāto ieskatā situācija pasliktināsies.

Kā lielākās valsts problēmas Latvijas iedzīvotāji minējuši nodokļu, veselības un sociālās drošības, kā arī inflācijas jomas. Tāpat teju katrs piektais iedzīvotājs par valsts līmeņa problēmu norādījis arī pensiju jomu.

Tikmēr ES lielākās problēmas ir imigrācija, klimata izmaiņas, kā arī ekonomika un terorisms.

EK veiktajā aptaujā no 7.jūnija līdz 25.jūnijam piedalījās 27 464 cilvēki, no kuriem 1016 bija Latvijas iedzīvotāji.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu