Raidījums: Radevičai valsts prasa atmaksāt piešķirto prēmiju (26)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča
Latvijas Vieglatlētikas savienības prezidente Ineta Radeviča Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas kādreizējai vieglatlētei Inetai Radevičai valsts pieprasa atmaksāt savulaik piešķirto 30 tūkstošu eiro lielo prēmiju, vēsta raidījums "LNT Ziņas".

Pirms nepilnām divām nedēļām Radevičai tika piespriesta divu gadu diskvalifikācija, jo pēc atkārtotām 2012. gada Londonas olimpisko spēļu dopinga provju pārbaudēm sportistes analīzēs konstatēja anaboliskā steroīda oksandrolona pēdas.

Radeviča ieguva 4. vietu 2012. gada Londonas olimpiskajās spēlēs tāllēkšanas sacensībās, par šo panākumu saņemot valsts prēmiju. Tā kā šis rezultāts ir anulēts, valsts pieprasa atmaksāt 30 734 eiro.

"Mūsu gadījumā tā ir nodokļu maksātāju nauda, kas piešķirta ar administratīvu aktu jeb valdības lēmumu par konkrētu sasniegumu. Un naudas balvu piešķīra tikai tāpēc, ka bija šī 4. vieta. Šobrīd 4. vietas nav, ir oficiāli anulēta, ir konsekvences, mums kā nodokļu maksātāju naudas uzraugiem šī norma ir jāpiemēro diemžēl," norādīja Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departaments direktors Edgars Severs.

Ja naudas atmaksa notiks, tad jautājums būs atrisināts, atzīst ministrijas amatpersona. Ja Radeviča šo naudas balvu labprātīgi neatmaksās, tad ar valdības lēmumu tikšot uzlikts par pienākumu šo naudas balvu atmaksāt.

"Tas nav nekas patīkams, mēs cienām Inetu kā sportisti; līdz šai publiskai informācijai viņa bija augsti vērtēts tēls arī sporta sabiedrībā, bet fakts ir fakts un ir ļoti slikta lieta dopings," teica Severs.

Radeviča noslēdza sportistes karjeru pēc 2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm. No bronzas godalgas viņa atpalika tikai par centimetru, toreiz sasniedzot rezultātu 6,88 metri.

Kopš 2017. gada marta Radeviča bija Latvijas Vieglatlētikas savienības (LVS) prezidente, taču pērn novembrī, kad sākās dopinga skandāls, viņa atkāpās no amata.

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu