Viltus līgavainis vainu atzīst un gatavs segt zaudējumus (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Prokuratūra izsniegusi apsūdzību vīrietim, kurš vairāku gadu garumā no interneta portālos iepazītām jaunām sievietēm izkrāpis 163 000 eiro.

Apsūdzība izsniegta par 14 noziedzīgiem nodarījumiem. Krimināllikums par krāpšanu paredz brīvības atņemšanu no diviem līdz desmit gadiem, pastāstīja prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe.

Vīrietis vainu atzinis un piekritis segt cietušajām zaudējumus.

Prokuratūra tikmēr turpina pirmstiesas izmeklēšanu un vērtēs apsūdzētā pausto attieksmi.

Valsts policijas augusta sākumā informēja, ka 2017.gadā Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē (ENAP) saņemts trīs sieviešu kolektīvs iesniegums, par to, ka viena un tā pati persona no viņām ir izkrāpusi naudu. Cietušās ziņoja, ka vīrietis ar katru sievieti individuāli bija uzsācis saraksti interneta portālos.

ENAP likumsargi sāka resorisko pārbaudi. Policija noskaidroja arī citas sievietes, kuras minētā persona apkrāpusi. Kopumā policija ieguva informāciju par 14 sievietēm, kuras laikā no 2014. līdz 2018.gadam cietušas no šī vīrieša noziedzīgajām darbībām.

Saskatot vienādas noziegumu izdarīšanas pazīmes, ENAP aizdomās turēto vīrieti aizturēja un pret viņu sāka kriminālprocesu. Aizdomās turētais dzimis 1983.gadā un iepriekš sodīts par huligānismu.

Izmeklēšanā iegūta informācija liecina, ka vīrietis potenciālās upures bija atradis dažādos iepazīšanās portālos. Ņemot vērā viņa patīkamo izskatu un uzmanības apliecinājumus ziedu un dažādu dāvanu veidā, vīrietis jau pēc dažām tikšanās reizēm prata iemantot jauno sieviešu uzticību un labvēlību.

Taču pavisam drīz vien viņš sācis prasīt naudu, katru reizi izgudrojot atšķirīgus stāstus. Kādā gadījumā vīrietis teicis, ka gatavojas pirkt automašīnu un atradis neticami izdevīgu piedāvājumu, tāpēc viņam nepieciešams aizdevums. Citos gadījumos vīrietis apgalvojis, ka iesaistījies kriptovalūtu biznesā un sievietes savus ieguldījumus vēlāk saņemšot dubultā.

Vēl kādā gadījumā no sievietes ģimenes izkrāpta sevišķi liela summa - apmēram 70 000 eiro. Krāpnieks apgalvojis, ka plānojot ar sievieti dibināt ģimeni un pirkt kopīgu īpašumu. Noticot ļaundara solījumiem, sievietes ģimene pārdeva māju un viņam iedeva prasīto naudu. Pēc naudas saņemšanas vīrietis vairs nebija ticies ar sievietēm un naudu neatdeva.

Policija noskaidrojusi, ka daudzos gadījumos vīrietis bija slēpis savu identitāti, nosaucot citu vārdu. Arī stāsti par viņa nodarbošanos un citas detaļas atšķīrušās. Vienlaikus vīrietis sarakstījies un ticies pat ar piecām sievietēm, rūpīgi slēpjot savu paralēlo dzīvi.

Vīrieša noziedzīgās darbības gandrīz visām sievietēm radīja lielas parādsaistības, jo viņas bija ņēmušas ātros kredītus un aizdevumus bankās.

Cietušajām nodarīts materiālais zaudējums un morālais kaitējums 163 000 eiro apmērā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu