Kārlis Būmeisters par Valteru Frīdenbergu: “Vismaz paspēju pateikt viņam, ka mīlu”

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

​Mūziķis un Eiropas Parlamenta Konservatīvo un reformistu grupas preses sekretārs Kārlis Būmeisters intervijā žurnālam “Ieva” kavējās atmiņās par pērn aizsaulē aizgājušo labāko draugu, mūziķi un TV personību Valteru Frīdenbergu.

Lai arī Valča aizgāja aizsaulē pirms ieplānotās tikšanās, Būmeisters paguva viņam pirmo un pēdējo reizi atklāt, ko jūt pret draugu: “Bet es vismaz paspēju pateikt viņam, ka mīlu. Kas – es pieļauju – bija pirmā reize mūžā, un tas gan man palīdz. Līdzīgi bija ar vectēvu – pēdējo gadu, ikreiz no viņa atvadoties, opīti tā cieši, cieši samīļoju. Kad viņš aizgāja, šīs atmiņas man ļoti palīdzēja. Par laimi, visus savus vecvecākus esmu paspējis pirms aiziešanas stingrāk apmīļot nekā parasti.”

“Aizsūtīju viņam garu īsziņu, kurā vārdi “es mīlu tevi” nebija tie svarīgākie. Viņš pats gan to vairs nevarēja izlasīt, īsziņu viņam priekšā nolasīja draudzene Kristīne. Nenoliegšu, man arī bija svarīgi zināt, ko Valters tobrīd teica. Bet viņš vairs varēja tikai klusēt,” viņš piebilda.

Jau vēstīts, ka Frīdenbergs mira 2018. gada 17. oktobrī pēc ilgas cīņas ar vēzi.

26. oktobrī notika publiska atvadīšanās no Frīdenberga Rīgas krematorijas Lielajā zālē. Pēdējo reizi satikties ar viņu bija ieradusies gan ģimene, gan draugi un talanta pielūdzēji.

Pērn sarunā ar žurnālu "Ieva" Frīdenberga līgava Kristīne Paegle pastāstīja, ka viņš aizgājis aizsaulē īsi pirms ieplānotā kāzu datuma.

"Jā, bija nolikta jau kāzu diena - 23. oktobris. Valtera tad jau vairs nebija... Bijām visu izrunājuši, kas un kā būs," intervijā atklāj Kristīne.

Viņa turpināja: "Mūsu kāzās mēs būtu dziedājuši dziesmu "Over the Rainbow", Valters spēlētu ukuleli... Es būtu ģērbusies baltā lina kleitā, bet viņš izšūtā lina kreklā un biksēs no koncertuzveduma "Dod, Dieviņi". Šajā tērpā Valteru kremēja."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu