Skudras trenētā "Traktor" aizsargs: Spēlēt uz trim dažāda izmēra laukumiem ir ļoti dīvaini

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Niks Beilens.
Niks Beilens. Foto: hctraktor.org

Spēlēt uz trim dažāda izmēra laukumiem vienas sezonas laikā ir ļoti dīvaini, uzskata Pētera Skudras trenētā Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Čeļabinskas "Traktor" aizsargs Niks Beilens.

Gaidāmajā KHL sezonā komandas spēlēs uz standarta Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF), Somijas un Kanādas izmēra laukumiem. Tie visi ir 60 metrus gari, bet platumā IIHF laukums ir 30 metru, bet attiecīgi Somijas un Kanādas standartu laukumi 28 un 26 metrus plati.

Šobrīd tikai Vladivostokas "Admiral" un Habarovskas "Amur" komandām ir mazie laukumi, bet gaidāmajā sezonā uz tādiem spēlēs arī Astanas "Baris". Aizvadītajā sezonā uz somu laukumiem spēlēja Kazaņas "Ak Bars", Ņižņekamskas "Ņeftehimik", Maskavas apgabala "Vitjaz" un Maskavas "Dinamo" komandas, kurām nākamajā sezonā pievienosies Magņitogorskas "Metallurg" un Čerepovecas "Severstaļ".

Beilens uzskata, ka iespēja katrai komandai izvēlēties sava laukuma izmēru ir absurds.

"Tas ir ļoti dīvaini. Katrā pilsētā jāpielāgojas citādam laukumam. Tas ir kaitinoši. Vismazākie laukumi ir vispiemērotākie skatītāju uzmanības noturēšanai, jo visu laiku rodas bīstamas situācijas pie vārtiem. Es dodu priekšroku Kanādas laukuma izmēra standartam," intervijā Krievijas medijiem sacīja amerikāņu aizsargs.

Rīgas "Dinamo" nākamajā sezonā joprojām spēlēs uz IIHF standartiem atbilstoša ledus laukuma. Lietpratēji gan arī publiski izteikušies, ka šosezon "Arēnā Rīga" laukums ir nedaudz īsāks, kas īsti neatbilst nevienam standartam.

Rīdzinieki jauno KHL sezonu sāks jau 2.septembrī, kad uzņems Oļega Znaroka un Harija Vītoliņa vadīto, Kaspara Daugaviņa un Mārtiņa Karsuma pārstāvēto Maskavas "Spartak". 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu