"Forbes" sastādījis Krievijas bagātāko ģimeņu reitingu (8)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
No kreisās: Arkādijs Rotenbergs, grupas "Safmar" dibinātājs Mihails Gucerijevs, " SIBUR" dibinātājs Kirils Šamalovs
No kreisās: Arkādijs Rotenbergs, grupas "Safmar" dibinātājs Mihails Gucerijevs, " SIBUR" dibinātājs Kirils Šamalovs Foto: Reuters/Scanpix, TVNET kolāža

Biznesa izdevums "Forbes" sastādījis Krievijas bagātāko ģimenes klanu reitingu. Tiek norādīts, ka piekto reizi pēdējo gadu laikā šī reitinga virspusē atrodams Gucerijevu ģimenes vārds. 

Gucerijevu bagātības novērtētas 5,65 miljardos dolāru. Tomēr, salīdzinot ar šo pašu laiku pirms gada, šīs ģimenes bagātības samazinājušās par 320 miljoniem dolāru. Grupas "Safmar" dibinātāja Mihaila Gucerijeva dēla Saīda bagātības pērn palielinājušās divas reizes, jo tēvs viņam atdevis savus finanšu aktīvus, savukārt tēvocis Saīdam nodevis savas daļas naftas kompānijās, kā arī uzņēmumā "M.Video". 

Reitinga otrajā vietā ir Rotenbergu ģimene, kuru kopējās bagātības mērāmas 5,18 miljardos dolāru, bet trešajā vietā - Šaimijevi ar 2,8 miljardiem dolāru. 

"Forbes" norāda, ka reitingā pirmo reizi parādījušies agrārā sektora pārstāvji - Liņņiki (izveidojuši uzņēmumu "Miratorg", viņu bagātības sasniedz 1,6 miljardus dolāru) un "Čerkizovo" dibinātāji Mihailovi ar 1,16 miljardu lielām bagātībām. 

Tāpat jāņem vērā, ka 1,16 miljarda dolāru atzīmi nespēja pārsniegt trīs ģimenes, kuras pagājušajā gadā bija iekļuvuši šajā reitingā. Tie ir apcietinātie brāļi Zijavudins un Mahomeds Mahomedovi, kuri gada laikā zaudējuši gandrīz visus aktīvus, kā arī Šamalovu un Zubicku ģimenes. 

"Forbes" norāda, ka palielināt savas bagātības bagātākajām ģimenēm Krievijā liedz valsts ekonomiskais stāvoklis - stagnācija ekonomikā neļauj strauji audzēt savas bagātības. 

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu