"Riga" futbolistiem "būt vai nebūt" cīņa par Eiropas līgas grupas turnīru

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Latvijas čempionvienība futbolā "Riga" šodien savu līdzjutēju priekšā aizvadīs kluba vēsturē svarīgāko spēli, "Skonto" stadionā UEFA Eiropas līgas "play-off" kārtas atbildes mačā tiekoties ar Dānijas čempionvienību "Kobenhavn". Cīņas sākums plkst. 19.45. 

Pirms nedēļas Kopenhāgenā uzvaru ar 3:1 izcīnīja laukuma saimnieki, sperot soli tuvāk Eiropas līgas grupas turnīram. 

Nākamajā kārtā iekļūs komanda, kas izcīnīs uzvaru divu spēļu summā. "Riga" futbolistiem jāgūst vismaz divus vārtus, turklāt jācenšas savus vārtus nosargāt neieņemtus. 

Lai kā arī noslēgtos gaidāmā spēle, "Riga" vienība ir pelnījusi uzslavas par savu sniegumu šīs sezonas Eirokausu sezonā. Jau tagad klubs no UEFA nopelnījis 1 380 000 eiro prēmiju. 

"Riga" šajā mačā, atšķirībā no pirmās spēles, varēs palīdzēt rezultatīvais ukraiņu uzbrucējs Romāns Debelko. Tikmēr "Kobenhavn" savainoto spēlētāju sarakstā atrodas vairāki pamatsastāva spēlētāji, tostarp senegāliešu uzbrucējs Dams N'Dojs, kas jaunās sezonas četrās spēlēs izcēlies ar četriem vārtu guvumiem. 

Pēc aizvadītām septiņām kārtām Dānijas čempionāta augstākajā līgā "Kobenhavn" iekrājusi maksimāli iespējamo 21 punktu, atrodoties turnīra tabulas vienvadībā. Pērn tā kļuva par valsts čempioni. 

Tikmēr "Riga" ir "Optibet" Latvijas virslīgas līdere un pašreizējā titula īpašniece. 

Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otrajā un trešajā kātā "Riga" divu spēļu summā apspēlēja Polijas un Somijas čempiones attiecīgi Glivices "Piast" un Helsinku HJK. Pirms tam UEFA Čempioni līgas kvalifikācijas sacensību pirmajā kārtā "Riga" "pendelēs" atzina Īrijas čempiones "Dundalk" pārākumu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu