Vidējā bruto darba alga Igaunijā otrajā ceturksnī pieaugusi par vairāk nekā 7% (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Maxim shemetov / REUTERS

Vidējā bruto darba alga Igaunijā otrajā ceturksnī sasniedza 1419 eiro mēnesī, kas ir par 7,4% vairāk nekā pagājušā gada aprīlī-jūnijā, liecina Igaunijas Statistikas departamenta publiskotie dati.

Vidējā stundas darba samaksa Igaunijā aprīlī-jūnijā bija 8,22 eiro, un tas ir par 9% vairāk nekā pagājušā gada otrajā ceturksnī.

Ceturkšņa izteiksmē vidējā mēnešalga Igaunijā aprīlī-jūnijā pieauga par 5,9%, bet salīdzinājumā ar janvāri-martu otrajā ceturksnī gada pieaugums temps bija par 0,5 procentpunktiem mazāks.

Reālā alga, kuras aprēķinā tiek ņemta vērā inflācijas ietekme, Igaunijā otrajā ceturksnī gada izteiksmē augusi par 4,4%.

Visaugstākā vidējā bruto alga otrajā ceturksnī bija informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarē (2390 eiro), finanšu un apdrošināšanas jomā (2296 eiro), kā arī enerģētikas sektorā (1913).

Otrajā ceturksnī gada izteiksmē vidējā bruto alga Igaunijā sarukusi divās nozarēs - lauksaimniecībā un nekustamā īpašuma jomā.

Lielākā vidējā mēnešalga bija valsts institūcijās un uzņēmumos strādājošajiem (1817 eiro), kā arī ārvalstu kapitāla uzņēmumos strādājošajiem (1685 eiro).

No apriņķiem vislielākā vidējā bruto darba alga mēnesī otrajā ceturksnī Igaunijā bija Harju apriņķī (1545 eiro) un Tartu apriņķī (1440 eiro), bet viszemākā - Sāres apriņķī (1084 eiro), Valgas apriņķī (1060 eiro) un Hīju apriņķī (971 eiro).

Vidējās darbaspēka izmaksas uz vienu strādājošo Igaunijā otrajā ceturksnī sasniedza 1900 eiro mēnesī jeb 12,5 eiro stundā, kas ir par 6,8% vairāk nekā aprīlī-jūnijā pērn.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu