Lai ārstētu miesu ēdošo baktēriju infekciju, vīrietim noņem 25% ādas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ķirurģiskie instrumenti.
Ķirurģiskie instrumenti. Foto: pixabay.com

Kāds vīrietis Floridā zaudējis 25% savas ādas pēc tam, kad bija inficējies ar miesu ēdošajām baktērijām.

Kā vēsta ziņu izdevums “Fox News”, 50 gadu vecajam vīrietim pirmie infekcijas simptomi parādījās 16. augustā, kad viņam sākās nelielas ķermeņa sāpes un drudzis. Šie simptomi ātri vien pieņēmās spēkā, un 20. augustā vīrietis jau cieta sāpes visā ķermenī, tāpēc nekavējoties tika nogādāts slimnīcā.

“Vienā brīdī viņš bija vesels, bet jau nākamajā pilnīgi slims,” žurnālistiem stāstīja vīrieša sieva.

Ārsti vīrietim diagnosticēja nekrotizējošo fascītu, kas plašāk pazīstams kā “miesu ēdošā” baktērija un var iznīcināt ādu un muskuļaudus.

Pašlaik vīrietis atrodas kritiskā stāvoklī un viņam veiktas jau trīs operācijas, kuru laikā noņemti 25% viņa ādas, rakstīts izdevumā “Newsweek”.

Nekrotizējošais fascīts ir ļoti nopietna infekcija, kas ātri izplatās pa visu ķermeni un var novest līdz dažādu locekļu amputācijai vai pat nāvei. Šo infekciju var izraisīt dažādas baktērijas, tomēr visbiežākais iemesls ir A grupas streptokoks, ar ko inficējies arī minētais vīrietis.

Parasti cilvēki inficējas ar nekrotizējošo fascītu pēc tam, kad baktērija caur kādu ievainojumu ādā nokļūst organismā. Šajā gadījumā baktērija vīrieša organismā nokļuva caur ievainojumu kājā. Turklāt vīrietis sirgst arī ar diabētu, kas palielina infekcijas risku.

Tomēr nekrotizējošais fascīts ir reta infekcija. ASV katru gadu uz 100 tūkstošiem cilvēku ir tikai 4 infekcijas gadījumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu