Lietuvas premjers ārstē limfomu pirmajā stadijā

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens / LETA

Lietuvas premjerministrs Sauļus Skvernelis trešdien paziņoja, ka viņam atklāts vēzis - 1. stadijas limfoma.

Tā ir limfoma, pirmajā stadijā, neizplatās, un es ārstējos ar ķīmijterapiju," Skvernelis trešdien teica žurnālistiem.

"Es vakar pabeidzu pirmo [ķīmijterapijas] kursu un šodien jūtos lieliski," viņš piebilda.

Skvernelis stāstīja, ka audzēja radītās izmaiņas viņa limfātiskā sistēmā tika pamanītas veselības pārbaudē pēc maijā notikušajām valsts prezidenta vēlēšanām, kurās Skvernelis bija valdošās Lietuvas Zemnieku un zaļo savienības kandidāts.

"Diemžēl tikai operācijas laikā varēja noteikt diagnozi," sacīja premjers.

Viņš informēja, ka ārstēšanās nākamie posmi tiks pabeigti septembrī un oktobrī, bet ārsti cerot uz pilnīgu atveseļošanos.

"Es arī uz to ceru," Skvernelis teica.

Jau vēstīts, ka Lietuvas prezidents Gitans Nausēda devis iespēju Skvernelim nepieciešamības gadījumā līdz 4.oktobrim doties slimības atvaļinājumā tik ilgu laiku, cik būs nepieciešams. Prezidenta dekrēts paredz, ka Lietuvas premjeru slimības laikā aizstās enerģētikas ministrs Žīgimants Vaičūns.

Skverneļa birojā norādīja, ka premjers plāno pildīt darba pienākumus, bet nepieciešamības gadījumā izmantot darba nespējas atvaļinājumu.

"Pirms dažām nedēļām veiktā operācija bija veiksmīga," sociālās saziņas vietnē "Facebook" pirmdien rakstīja pats Skvernelis, piebilstot, ka "diemžēl tuvāko mēnešu laikā ir jāturpina ārstēšanās, tādēļ atsevišķos brīžos man būs jākoncentrējas uz nepieciešamajām procedūrām".

Premjers solīja iespēju robežās turpināt ciešu sadarbību ar valdību, bet atvainojās par to, ka nespēs apmeklēt dažādus pasākumus, uz kuriem ir aicināts.

Viņš tobrīd neprecizēja saslimšanas raksturu, bet lūdza ievērot viņa tiesības uz privātumu.

Šomēnes atvaļinājuma laikā Skvernelim tika veikta plānveida operācija. Arī tad viņš neatklāja, kas tā par operāciju, vien piebilda, ka tā bijusi veiksmīga.

2018.gada oktobra beigās Skvernelim tika veikta redzes korekcijas operācija.

49 gadus vecais Skvernelis Lietuvas valdību vada kopš 2016.gada decembra. Šogad jūlijā pēc jaunā prezidenta stāšanās amatā viņš saņēma jaunu mandātu veidot valdību. Pie partijām nepiederošo Skverneli amatam virzīja Lietuvā valdošā Zemnieku un zaļo savienība.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu